Last news in Fakti

18 Юли, 2023 15:48 1 633 3

Rimac Nevera постави още един рекорд (ВИДЕО)

  • rimac-
  • nevera-
  • рекорд-
  • гудууд

Суперколата е най-бързият сериен електромобил на Гудууд

Rimac Nevera постави още един рекорд (ВИДЕО) - 1

Фестивалът на Скоростта в Гудууд донесе още един рекорд в портфолиото на Rimac след като компанията записа най-добро време на трасето. McLaren Solus GT измина трасето за 45,34 секунди, като постави най-доброто време през 2023 г. Rimac Nevera също беше там и пресече линията за 49,32 секунди, за да постави рекорд като най-бързия електромобил в серийно производство, преминавал някога трасето.

В Гудууд автомобилите се разделят на групи за състезанието Supercar Shootout. Nevera беше единственият електрически автомобил в класа за най-бързи автомобили. Останалите бяха Dodge Viper GTS-R, Ferrari 488 Challenge, Ford Puma WRC, Porsche 911 GT2 RS Clubsport, Porsche 911 GT3 Cup, McLaren M26, McLaren Solus GT, Nissan GT-R R32 и Subaru GL Family Huckster.

"Тесният хълм в Гудууд, с неговите тесни завои и неравни участъци, всъщност е едно от най-страшните места за бързо шофиране на автомобил. Но това е годината на рекордите за Nevera и хълмът Гудууд беше още едно предизвикателство, което трябваше да бъде покорено. При десетки хиляди зрители на място и още милиони онлайн има тънка граница между славата и пътуването в балите със сено, но съм много щастлив, че показахме невероятната работа на дизайнерските и инженерните екипи с още един потвърден рекорд за този революционен автомобил.", сподели главният тестови и развоен пилот на Bugatti Rimac Мирослав Зрнчевич, който бе зад волана.

При отчитане на рекорда от 49,32 секунди се подчертава, че Nevera е сериен автомобил. Други електромобили са постигали по-бързи времена. Миналата година McMurtry Speirling постави общ рекорд на трасето, като хронометърът спря на 39,08 секунди. Volkswagen ID.R го направи за 41,18 секунди. Моделът Nio EP9, който беше ограничен само до шест броя, предназначени за пистата, постигна 44,32 секунди.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    4 3 Отговор
    И кое му е серйиното на тос трълясник ни един ни сам видел.Серйину е Дакия Лодан

    Коментиран от #2, #3

  • 2 един от стадото

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    като гвардейци от почетна рота са тези елкари още. Всичките. А тия свръхнапудрените като бодибилдъри на подиума. После падат в кома и край на моментната им слава. Истинският боец е все още ДВГто, не защото съм пристрастен, а защото .. Тесла го убиха
  • 3 ФАКТ

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Най-бързото пистово нещо на 4 гуми в историята на Света е на ток. Формула 1 е едно кафе назад. А на тоя шофьор топкитe са от титан и по един тон всяка.