Last news in Fakti

19 Юли, 2023 11:41 1 493 3

Ford представи новия Transit със система, която спестява време на доставчиците

  • ford-
  • transit-
  • e-transit

Обновеният модел получава и някои технологични новости

Ford представи новия Transit със система, която спестява време на доставчиците - 1

Ford Европа представи обновените Transit и E-Transit 2024, които получават нови технологии, както и нова трансмисия.Промените са най-забележими вътре, тъй като Ford оборудва микробусите с 8-инчов цифров километраж и 12-инчова информационно-развлекателна система SYNC 4. Последната е огромно подобрение в сравнение с досегашния стандартен 4,2-инчов дисплей без сензорен екран.

Подобренията не свършват дотук, тъй като микробусите са оборудвани с подобрен 5G модем, който "осигурява свръхбърза връзка с интелигентните технологии на Transit с безжичните актуализации Ford Power-Up". Говорейки за технологии, има нова функция Delivery Assist, която може да помогне за автоматизиране на задачите на доставчиците, които често извършват до 150 доставки на ден. Когато трансмисията на буса се превключи на P, например при извършване на доставка, двигателят се изключва автоматично, а аварийните светлини се активират.

Системата също така автоматично заключва всички врати, които не са необходими на водача за излизане от микробуса или за достъп до пратките. След като оставят пратката, водачите могат просто да натиснат спирачка, за да запалят отново двигателя и да изключат аварийните светлини.Въпреки че системата звучи доста просто, Ford твърди, че тя може да спести на водачите 20 секунди при всяка доставка. Проста сметка показва, че водач, който доставя 150 пратки, ще спести 50 минути на ден.

 

От механична гледна точка Transit има нова автоматична трансмисия с осем предавки, нови 16-цолови джанти, както и олекотени главини на колелата и спирачни системи, които спестяват до 27кг. Спирачките също така са по-лесни за смяна, тъй като според Ford времето за обслужване е намалено с до два часа при смяна на всичките четири диска.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    11 0 Отговор
    Ще им спести време за да могат да направят 160 доставки и амазон да забогатее още повече а не за да почиват
  • 2 9284

    6 1 Отговор
    Всички завършихте ВУЗ-ове, а си накупихте бели бусове...
  • 3 Гневен

    2 1 Отговор
    По - добре да им сложат тоалетна, че 12 часа пикаят в шишета.