Last news in Fakti

20 Юли, 2023 10:57 2 173 4

Kia Sportage празнува 30 години със специална версия

  • kia-
  • sportage-
  • 30 години

Кросоувърт получава по-високо ниво на оборудване

Kia Sportage празнува 30 години със специална версия - 1

Първото поколение на Kia Sportage дебютриа през 1993 г. и след три десетилетия, през които са продадени повече от шест милиона бройки, популярният кросоувър получи специална версия 30th Edition, за да отбележи своята кръгла годишнина. Лимитираната версия бе представена в родната Корея, като засега не е ясно дали ще достигне до други пазари.

Специалният модел може да се похвали с двойно по-дебели стъкла на вратите, което би трябвало да направи салона забележимо по-тих. Освен това, страничните въздушни възглавници за пътниците на втория ред са стандартни за цялата гама. Sportage 30th Edition е базиран на местната версия Gravity, но с лъскави черни акценти, като релсите на покрива, капачките на страничните огледала и вратите. Предната решетка и части от бронята също имат тъмен нюанс, както и 18- и 19-инчовите джанти, налични за специалното издание.

В интериора откриваме комбинация от зелено и черно, характерна само за Sportage 30th Edition. Самата кожена тапицерия се различава в сравнение с обикновения модел, като има нова шарка и велурени вложки. За да подчертае значимостта на специалното издание, Kia е бродирала и логото на специалната версия върху подглавниците на предните седалки.

Освен представянето на 30-тото издание на Sportage - което вече се продава на вътрешния пазар - Kia създаде и видео, в което са представени оригиналният и настоящият модел. Освен това в центъра Kia 360 в Сеул временно са изложени един до друг моделите от 1993 и 2021 г., както и дигитална изложба на междинните поколения, пуснати на пазара през 2004, 2010 и 2015 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 089954

    5 4 Отговор
    Всиочки харесваме новия дизайн на Киа , но накрая пак си купуваме Тойота !
  • 2 гост

    5 1 Отговор
    Корейците са смели в дизайн и технологии, но се оляха с цени. Ясно е, че повишаването на качеството идва от някъде, ама тази кола горе е 100х.лв, извинете, това да не е немски премиум и ако тръгнеш да го продаваш след 5г. дали ще струва нещо?

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Попа

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Купих спортидж 2019г. сега ми дават парите на които го купих.Така, че освен инфлацията друга загуба няма.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.