Last news in Fakti

5 Август, 2023 12:00 4 066 8

Най-мощното BMW стана още по-агресивно с карбонов бодикит

  • bmw-
  • тунинг-
  • xm

Промените са дело на Renegade Design

Най-мощното BMW стана още по-агресивно с карбонов бодикит - 1

BMW XM е най-тежкият, но и същевременно най-агресивен кросоувър на марката. Дизайнът му предизвика някои критики, които така или иначе не се спестяват към компанията в последните години, но както и други модели, така и този има своите фенове. Едни от тях са хората зад Renegade Design, фирма базирана в Дубай, която показа своя тунинг версия на мощния SUV.

Компанията разкри проекта, който добавя бодики от въглеродни влакна, като обяви че той ще се направи в ограничено производство от 10 бройки за първата партида. Бодикитът не се различава драстично от серийния дизайн на BMW, но добавя по-изразени аеродинамични компоненти и заменя серийните елементи с нови, изработени от въглеродни влакна. В предната част има нов преден капак, сплитер, както и нови вложки на въздухозаборниците и около светещата предна решетка.

Страничната линия е подобрена с по-широки калници, аеродинамични странични прагове, капаци на огледалата и странични лайстни, а собственикът има възможност да добави по-големи ковани джанти за по-спортна стойка. И накрая, задната част получава карбонов спойлер, както и въглеродни влъкна около рефлекторите и на дифузора, като последният е снабден със спирачна светлина в стил F1.

Всеки бодикит ще бъде ръчно изработен и индивидуално номериран. Renegade Design предлага широка гама от възможности за персонализация, включително различни карбонови покрития и цветове. Най-мощният XM Label Red има комбинирана мощност от 738 к.с и въртящ момент от 997 Нм от своя 4,4-литров V8 с две турбини и един електромотор.

Компанията обяви, че вече приема предварителни поръчки за комплекта, въпреки че цените не са оповестени публично. Въпреки факта, че всички изображения и видеоклипове изобразяват рендери, Renegade Design споделя, че реалното производство вече е започнало. Първите доставки са планирани да се състоят до края на септември.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така е

    18 3 Отговор
    И тези със същата катастрофирала предница като ХюндайКия. А пък вътре цялата "красота" от Кия са прекопирали. Какво им стана на тези. От немските прилично изглеждат само Ауди , все още.

    Коментиран от #5

  • 2 12345

    9 4 Отговор
    Направо си е като Toyota.
  • 3 оня

    10 5 Отговор
    отпред е извращение, поредното от тази марка

    Коментиран от #4

  • 4 хъх

    11 4 Отговор

    До коментар #3 от "оня":

    Мислех, че отпред е грозно, докато не видях задницата...
  • 5 Знайко

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Така е":

    Аз не знам дизайнера чувал ли е за аеродинамика въобще? Тази предница има 3 кв.м. челна площ, ако добавим и стъклото ще станат 5 кв.м.! Ще гори безнзин , че и ток ще лапа! Най- тежкия, но не му казваме теглото...айде кажете 3500 кг ли е или 4000кг? И ако вземем да сметнем съотношението килограм конска сила, да не се окаже , че е по-кофти от порше?
  • 6 Какво е това

    10 3 Отговор
    Фиат Мултипла е направо красив автомобил в сравнение с това
  • 7 1368

    1 1 Отговор
    Тюрлюгювеч в сладко-кисел сос!! :-(
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.