Last news in Fakti

17 Август, 2023 13:00 5 859 4

Hyundai показа евтин ван с голям клиренс и визията на Staria

  • hyundai-
  • staria-
  • tucson-
  • stargazer-
  • stargazer x

Моделът е предвиден за азиатските пазари

Hyundai показа евтин ван с голям клиренс и визията на Staria - 1

Hyundai Staria определено е един от най-футуристичните модели предлагани на европейския пазар и се уверихме в това лично по време на нашия тест преди няколко месеца. Корейската компания продължава да залага на този стайлинг за глобалното си портфолио и добави още един подобен модел. Новият Stargazer X дебютира по време на изложението Gaikindo в Индонезия преди броени часове.

Една година след дебюта на стандартния модел, модификацията X запазва пропорциите на оригинала и вдъхновените от Staria светлини по цялата широчина на предницата, но добавя няколко авантюристични елементи, взети от света на кросоувърите. Промените в предната част включват предния капак, обширната радиаторна решетка с хромирани елементи и черната лайстна около разделените фарове, които са получили и по-тъмни рамки.

Профилът се характеризира с пластмасова облицовка около арките на калниците и по страничните прагове, заедно с комплект двуцветни 17-цолови джанти и добавяне на релси на покрива. В задната част има удължен спойлер и преработена броня с изразена долна част, заобиколена от повече небоядисана пластмаса.

Преработката, вдъхновена от кросоувърите, е накарала Stargazer X да порасне леко във всяко измерение, като дължината му е 4495 мм, широчината - 1815 мм, а височината - 1710 мм. Пътният просвет от 200 мм е увеличен с 15 мм в сравнение със стандартния вариант. Допълнителното пространство между пода и земята и защитната облицовка са единствените елементи с положителен ефект върху офроуд качествата, тъй като Stargazer X остава само с предно предаване.

Очаквано, няма механични промени в сравнение със стандартния Stargazer. Това означава, че кросоувър вариантът запазва неелектрифицирания 1,5-литров четирицилиндров бензинов двигател с атмосферно пълнене, който генерира 113 к.с. и 144 Нм въртящ момент. Двигателят се съчетава с 6-степенна механична или автоматична трансмисия.

Отвътре салонът с три реда се предлага в 6-местна или 7-местна конфигурация, Удобствата включват 8-инчов сензорен екран на инфоразвлекателната система, 4,2-инчов екран в арматурното табло, амбиентно осветление, аудиосистема Bose, няколко системи за безопасност и подпомагане на водача и тапицерия от изкуствена кожа с червени шевове. По отношение на семейната практичност има скрита масичка в арматурното табло, осветени поставки за чаши, както и джобове и сгъваеми масички на облегалките на седалките. Багажникът побира 200 л товар при поставени всички седалки, но капацитетът му нараства до 585 л., когато третият ред е сгънат. Hyundai Stargazer X вече се предлага в Индонезия на цени от 338 600 000 рупии (около 21 хиляди евро).


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Що е то

    5 2 Отговор
    Клиренс бе неграмотници. Стига с тея чуждици
  • 2 е как ще се движи ван

    5 2 Отговор
    със 144Нм ? поне 250-300 за 7 местен ван
  • 3 Гост

    4 0 Отговор
    Цената на Хюндай Стария започва от 70 к.лв.
  • 4 Бръм

    0 0 Отговор
    Всичко читаво се прави за азиатският пазар, а нас с кашон-барутници ни заливат. Евробидони за вътрешна употреба.