Last news in Fakti

29 Август, 2023 11:30 3 037 4

BMW X5 вече не се притеснява от обстрел с „Калашников“

  • bmw-
  • x5-
  • protection-
  • брониран-
  • 7 series-
  • i7

Баварците показаха Protection VR6 с 530 конски сили

BMW X5 вече не се притеснява от обстрел с „Калашников“ - 1

Само няколко седмици след като BMW показа лимузината 7er с допълнителна бронировка, сега още един нов модел получи защита срещу доброжелатели. По-рано днес баварците представиха онлайн новото BMW X5 VR6, което ще дебютира по време на автомобилното изложение в Мюнхен в началото на септември.

На пръв поглед колата не се различава по нищо от стандартното X5 с M пакет, което може да се забележи доста често по улиците на България. Колата дори може да бъде поръчана с черни елементи, M емблеми и всички аксесоари, които стандартното BMW X5 предлага.

Разликата, обаче се крие под външната облицовка на купето, където са поставени стоманени плочи около вратите, тавана, багажното отделение и под купето. Защита има още и за двигателя и резервоара, а клиентите могат да допълват защитата на тавана и под купето. Нивото на защита, както името подсказва е VR6.

Под капака работи познат двигател с означение M60i xDrive, което символизира 4.4-литров бензинов осмак с две турбини и мощност от 523 конски сили. От компанията не споделят колко тежи бронираният кросоувър, но пък казват, че времето за ускорение до 100км/ч е 5.9 секунди или с 1.7 секунди повече от това на стандартния модел със същото задвижване.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А От Брюксел

    7 0 Отговор
    А от РПГ-7...?
  • 2 Ония с Фордо

    1 0 Отговор
    И къде в статията се споменава за "Калашников" ?
    Другия въпрос е бронята ще удържи ли на "Barrett M82" ?
  • 3 Боко банкянски каруцар

    3 0 Отговор
    Ако бронировката е аналогична на тази на танковете "Леопард", които горят след попадение от трасиращ боеприпас, то тия рекламни "културистки" стойки са за наивници! Аз от Тойотата-Секвоя (на Тато вилата е на ул. Секвоя в Бояна!) на УБО-НСО не слизам!
  • 4 Най-добрия полигон

    1 1 Отговор
    да се види колко е предпазено от Калаша, е да го дадат на укрите на бойното поле.Ако оцелее значи става,ако ли не да си го карат тъпите немчуги.