Last news in Fakti

10 Октомври, 2023 10:56 1 671 6

Volkswagen спира производството на Up

  • vw-
  • volkswagen-
  • up

Последният екземпляр е слязъл от поточната линия

Volkswagen спира производството на Up - 1

След спирането на Skoda Citigo през 2020 г. и на SEAT Mii около година по-късно, последният от триото градски автомобили на Volkswagen Group вече не е наличен. Производството на Up е прекратенo, сочи нов доклад на Autocar. Последният хечбек е слязъл от конвейера на завода в Братислава, като по този начин се слага край на популярният хечбек от А-сегмента в Европа.

Моделът дебютира като заместител на Fox и успя да се задържи на пазара в продължение на около 12 години, което го прави един от най-старите автомобили, продавани от германския автомобилен производител. Прекратяването на производството идва около 10 месеца след прекратяването на производството на на GTI версията. И трите модела на VW Group се предлагаха и като електромобили и макар че не са налични директни заместители, VW Group обеща, че нова вълна от евтини електромобили ще се появи по-късно през това десетилетие.

Очаква се VW да пусне на пазара ID.1 като по-малка и по-евтина алтернатива на ID.2, който беше представен по-рано тази година с концепция. Този ID.1 ще се предлага изключително с електрическо задвижване, тъй като VW се отказва от автомобилите с ДВГ в най-малкия сегмент в Европа.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Готина количка

    2 3 Отговор
    И страхотен дизайн - 12 години и още е актуална!
  • 2 Гост

    6 1 Отговор
    25000 лева за UP и 20000 евро за електрокара. Мечтата на теслю за изравняването на цените на електрокара и автомобил с ДВГ от една и съща марка и модел се оказа илюзия.
  • 3 Тъй шъй

    9 2 Отговор
    Няма нищо като я спират. Тойота не само, че не спряха Айго, но го направиха още по-добро. И с по-добър автомат.
  • 4 Смешно

    2 2 Отговор
    Доста пропаднал автомобил. Като има красиво и спортно изглеждащо Aygo кой ще си даде парите за този грозен и скучен варел. Изглежда като хечбек на Вартбург, сигурно и така му дрънчат вратите.
  • 5 Смешно

    3 1 Отговор
    Тази кола изглеждаше демоде още преди 12 години. Изключително нелеп и неактуален дизайн. Скучният и допотопен интериор без облицовки,а гола ламарина и един голям километраж само допълва общото впечатление за скучна и евтина кола, Фолксваген.
  • 6 Мечока

    3 0 Отговор
    Едно умно решение.