Last news in Fakti

11 Октомври, 2023 08:57 1 854 4

BMW X2 дебютира с агресивна визия и над 300 к.с.

  • bmw-
  • x2-
  • ix2

Кросоувъра ще се предлага и само на ток

BMW X2 дебютира с агресивна визия и над 300 к.с. - 1

Рекламната кампания по повод премиерата на новото BMW X2 официално приключи, след като германците представиха кросоувъра с купеобразни форми. Новият модел се различава драстично от първото поколение, като ни представя по-агресивна визия и опция за електрическо задвижване при модела iX2.

Новото X2 е пораснало във всички посоки спрямо своя предшественик и всъщност е по-дълго и от X1 с 6,6 см. Дължината на X2 е 455,4 см, широчината му е 184,4 см, а височината - 159 см. Междуосието на X2 от 269,2 см и следата от 158,2 см са идентични с тези на X1.

Визуално обаче няма как да сбъркате X2 с X1. Двата модела се отличават един от друг с купеобразната форма на „двойката“. .Задната част завършва по начин, наподобяващ този на X6 – нещо, което не бе толкова ясно изразено при предходното поколение. Арките на калниците са ясно изразени, а под тях можем да открием най-големите джанти, които от BMW са поставяли на автомобил от компактния клас – 21 цола.

Интериорът на X2 е силно заимстван от X1, като двата са почти идентични помежду си, с извит дисплей, насочен под ъгъл към водача, и плаваща конзола, на която са разположени избрани бутони за управление на информационно-развлекателната система.X2 работи с операционната система на BMW Operating System 9 и е съвместима с Apple CarPlay и Android Auto.

Седалките са специално направени за X2, като особено внимание е обърнато на комфорта при пътуване на дълги разстояния. Стандартно има подобрена странична опора, а опционалните спортни седалки се отличават с подобрена регулируемост и повече странична опора.

Новото X2 ще се предлага в три варианта на задвижване като за начало, като започнем с 1.5-литров бензинов двигател с мощност от 170 конски сили и 240 нютон метра или дизелов двигател с мощност от 150 конски сили и въртящ момент от 360 нютон метра. Най-наточената версия X2 M35i xDrive е единствената с 4х4 и генерира 300 конски сили и 400 нютон метра. Тя ускорява до 100км/ч за 5.4 секунди и има максимлана скорост от 250км/ч.

Както споменахме, налична е и изцяло електрическа версия с означението iX2 xDrive 30. Тя пристига с два електромотора и системна мощност от 313 конски сили и 494 нютон метра. Ускорението до 100км/ч тук се случва за 5.6 секунди, а 64.8кВтч батерия е достатъчна за пробег до 449 километра. Първите доставки в Европа ще започнат през март месец следващата година.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    6 1 Отговор
    Стоповете са един път :D

    Коментиран от #4

  • 2 Сарая

    4 2 Отговор
    Каква е тая КИА
  • 3 аз съм пак

    4 0 Отговор
    старото има поне идентичност .. това е поредния дериват
  • 4 Бчв

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Тжчно тези стопове убиха всичко.супер зле.Явво тжва е модата на новото Пего 3008 са подобни.