Last news in Fakti

11 Октомври, 2023 16:13 1 856 6

VW подобри ID.4 и ID.5 във всички аспекти

  • vw-
  • volkswagen-
  • id.4-
  • id.5

Моделите получават повече технологии, мощност и пробег

VW подобри ID.4 и ID.5 във всички аспекти - 1

Volkswagen обяви серия от актуализации за електрическите SUV модели ID.4 и ID.5 на европейския пазар. Въпреки че отвън изглеждат идентично с предшествениците си, електромобилите вече имат увеличен пробег до 556 км, като същевременно се възползват от увеличена мощност до 80 к.с., по-бързи възможности за зареждане и нова информационно-развлекателна система.

Повечето от подобренията са насочени към моделите, оборудвани с по-голямата батерия, тъй като модификациите с базовия 58 кВтч агрегат се възползват само от малко по-бърза възможност за зареждане със 115 кВ DC (в сравнение със 110 kW). За разлика от тях, версиите с по-голяма батерия и задно задвижване получават модернизирана 77 кВтч батерия, съчетана с по-ефективен електромотор, което позволява зареждане с мощност до 175 кВ.

Както се очакваше, тези промени оказват положително влияние върху данните за пробега по WLTP. ID.4 Pro вече може да се похвали с пробег по WLTP от 550 км, което е със 17 км повече в сравнение с предишната версия. По подобен начин по-аеродинамичният ID.5 може да измине до 556 км между зарежданията, или с 11 км повече от модела, който заменя.

В допълнение към подобрената си ефективност, монтираният отзад електромотор е значително по-мощен и с по-висок въртящ момент в сравнение с предишния агрегат. Сега той генерира 282 к.с. и 545 Нм въртящ момент, което представлява увеличение с 80 к.с. и 235 Нм в сравнение с предишната версия. Повишаването на мощността е малко по-слабо изразено при двумоторния ID.4 Pro 4Motion, който получава допълнителни 20 к.с. сега съответства на комбинираната мощност на моделите със задно задвижване. Независимо от конфигурацията, всички модели ID.4 Pro и ID.5 Pro вече могат да се похвалят с по-висока максимална скорост от 180 км/ч, в сравнение с предишните 160 км/ч

Наточените ID.4 GTX и ID.5 GTX с два двигателя вече разполагат с 335 к.с. (което е с 40 к.с. повече от предишните версии. В резултат на това спринтът от 0 до 100 км/ч вече се осъществява за 5,4 секунди в сравнение с предишните 6,3 секунди, а максималната скорост остава електронно ограничена на 180 км/ч.

Всички модификации ID.4 и ID.5 вече се предлагат стандартно с по-голям 12,9-инчов сензорен екран. Твърди се, че новата система е по-интуитивна благодарение на преработената структура на менютата, като същевременно е по-бърза и предлага повече функции от преди.

Цифровото арматурно табло и опционалният head-up дисплей с добавена реалност също са усъвършенствани, наред с гласовия асистент. Селекторът за избор на режим на шофиране вече е отделен от корпуса на Digital Cockpit, както в седана ID.7, което позволява повече място за по-големия сензорен екран. И накрая, автомобилният производител предлага опция за нова премиум звукова система Harman Kardon с 480 W и 10 високоговорителя.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мнение

    11 4 Отговор
    "Подобри във всички аспекти..."???
    Супер ненадеждна, вече спряха ID3 (поради слаб интерес), безперспективна (поради липса на надежден енергиен източник), всичко е електроника (т.е. бай Пешо в сервиза нема да ви я оправи за малко кинти, трябва да ви дере представителството), и не на последно място - няма втора употреба, щото батерията като свърши цената на нова е като за нова кола (т.е. купуваш и хвърляш)!!!

    Съвременните електрички са нищо повече от силно замърсяващ популизъм за шарани!!!
  • 2 Смех

    5 1 Отговор
    С тази смешна батерийка по добре да си пият уринъта
  • 3 хикс

    5 3 Отговор
    58 киловата , бързовар ли продават ? Аз пък умувам дали да си сложа газова уредба на колата . Тези не разбраха , че за да продават електрокари , трябва да има доволно много зарядни станции и сервизно обслужване . Купувам една такава и после какво ? Сега през зимата като стане студено , дали изобщо ще има батерия ?
  • 4 Българин

    7 2 Отговор
    Хубаво, който има интерс към ел. коли да си купи.Имам 4 годишен . дизел и не мисля за друга кола..
  • 5 мани беги

    2 2 Отговор
    мяса на пижо 3 иляди и кусур
  • 6 Ракета Пейтриът 📡

    0 0 Отговор
    ID. са страхотни коли и мачкат на Еко Рали България. Под 20 кВтч магистрален разход за четворката.
    Очаквайте CarlifebyDani EVtour 400 - обиколка на страната с 400 електромобила на 21 октомври