Last news in Fakti

31 Октомври, 2023 10:07 5 187 20

Новото S63 AMG не изпитва затруднения с 299км/ч по магистралата (ВИДЕО)

  • mercedes-
  • s63 amg-
  • s-klasse-

Луксозната лимузина използва хибриден задвижващ тракт

Новото S63 AMG не изпитва затруднения с 299км/ч по магистралата (ВИДЕО) - 1

Доставките на новото S63 AMG на Mercedes вече започнаха, като у нас могат да бъдат срещнати поне няколко такива екземпляра. В Германия лимузината също може да бъде срещната, а конкретната бройка, която може да видите във видеото е дадена на хората зад канала на AutoTopNL, които да изпробват нейната максимална скорост.

Под капака на луксозната спортна лимузина работи 4.0-литров бензинов осмак, който се подпомага от електромотор на задната ос. Системната мощност на тази конфигурация е 802 конски сили и максимален въртящ момент от 1430 нютон метра. Според Mercedes, това позволява ускорение до 100км/ч в рамките на 3.3 секунди.

Макар теглото от 2.52 тона да не е най-скромното на пазара, лимузината успява да достигне скорости, които само до преди години бяха присъщи на суперколите. Както можете да видите от видеото, само електронният ограничител на скоростта успява да спре колата от достигането на 300км/ч.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Директора

    6 16 Отговор
    800 к.с. на 1500 кг. оставаше и да изпитва затруднения.
    Това е кола за писта, не за нормални пътища.
    Браво!

    Коментиран от #14

  • 2 малък Сектант

    7 2 Отговор
    Така де , 4 литров бензинов осмак !

    Коментиран от #13

  • 3 ТОЗ

    18 22 Отговор
    Виждам само кич в гигантски размери, съчетаване и струпване на всякъкви материали и форми, цветове, но нито едно на ниво на претенцията на марката. Виждам пенджабски автомобил, правен от местна фирма. Този нелепо-абсурно изглеждащ интериор е направен за далекоизточен извратен вкус.

    Коментиран от #6, #20

  • 4 Реалист

    1 9 Отговор
    S 63 amg ама друг път. Направо си е S40 amg.
  • 5 Браво

    2 8 Отговор
    Личи си, че колата е правена в русия!
  • 6 Директора

    16 4 Отговор

    До коментар #3 от "ТОЗ":

    За това си карай "изчистената" Вектра и да не ти пука за тия кичозни коли!

    Коментиран от #7

  • 7 Майсторът 🐷 на Илюзийте

    16 2 Отговор

    До коментар #6 от "Директора":

    За теб разбира се, това е всекидневния автомобил с който ходиш до Била! Не разбирам обаче, що се "форсираш" на колегата. Има си мнение - изразява го. Може би това дразни финната ти "генетична свързаност" с тези премиум автомобили, обаче..! Колегата е прав, че азиатския пазар където има много платежоспособни купувачи доминира предпочитанията и дизайна - нелепите предни решетки при БМВ и Мерцедес, гротеските вътрешни решения - стерилни и кичозни таблети и бутони, за чиято функционалност не съм особено убеден. Но най вече - при тези "..изглеждащи еднакво - като електрически самобръсначки.." автомобили както казва един герой от Син Сити - липсва духа и индивидуалността на легендарните автомобили от 80-те и 90-те. Които сме ги карали - знаем! Които сте ги виждали на картинка - сте "..генетично свързани.." с таблетите. Остани си със здраве!

    Коментиран от #11, #12

  • 8 ББ от Банкя

    10 3 Отговор
    Абе тя добре върви с 300 ама у Германия, по мойте магистрали сте мъртъвци с тая скорост, да не кажете че не съм предупредил
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Реалност

    8 7 Отговор
    Истински спортни автомобили могат да правят само на Ботуша, италианския инженерен гений е ненадминат.Германеца колкото и да се напъва винаги ще им лапа пепела.

    Коментиран от #16

  • 11 Охридски

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Майсторът 🐷 на Илюзийте":

    финна се пише с 1 н
  • 12 Климент

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Майсторът 🐷 на Илюзийте":

    Като го напишеш с 2 н, част от иронията се губи...
  • 13 мазен пустоносец

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "малък Сектант":

    Е, да де ама предишната версия без хибриден задвижващ тракт (100 кила по-лека) вдигаше 315, а тази е ограничена на 290 при над 1000 Нм въртящ момент. Не, че ще дам 300К евро, ама да отбележим за протокола.
  • 14 БМВ

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Директора":

    В грешка си 2,5 тона не 1500кг.
  • 15 Живснши

    5 2 Отговор
    Велика е! Пак S-class е най-доброто нещо в класа си. Даже този път значително повече от предишни. Аудито е старо на макс (сигурно ще го сменят скоро, ще видим), 7цата какво и да направи е една от най-нелицеприятните коли правена някога. Чиста Волга.
  • 16 Минувач

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "Реалност":

    Абе, Поршетата леко правят криви Фераритата и Ламботата на писта, ама айде... Макларъните също като че ли са по-бързички от италианките, но драйвин усещането се печели от Поршетата.

    Коментиран от #18

  • 17 Минувач

    2 2 Отговор
    Не видях смисъла от цялата статия ... освен да покаже, че имало ограничител на 300. Та това е кола 802 коня, остана и да не ги лепне тези км, макар и 4 литра. Моята е 388 коня, 5.5 литра, атмосферка, малко над 2 тона и без проблеми си стига 270, за повече е трудно, защото много бързо настигаш някого и той докато разбере, че идваш бързо, ти вече си на спирачките.
  • 18 Факт

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Минувач":

    Глупаво е меко казано да сравняваш трошето със Ферари.
  • 19 антикомунист

    1 0 Отговор
    Всъщност колата си е 612кс.и само докато има ток в батерията електромотора добавя 190кс.Браво на Мерцедес че запазиха 63 AMG като модел въпреки по малкия като обем двигател.
  • 20 1234

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "ТОЗ":

    Таблото го била проектирала българка. Ако е така, обяснимо е това грозилище ! Ама като арабите и китайците са най- многобройните клиенти , гледат на тях да им харесва... Преди се казваше - идеалната кола е италиански дизайн, английски стил и немска надеждност. В тази коля няма нито едното от трите !