Last news in Fakti

1 Ноември, 2023 13:35 1 900 4

Subaru ще използва стандарта на Tesla

  • subaru-
  • nacs-
  • зареждане-
  • tesla

NACS ще се предлага след 2025-та

Subaru ще използва стандарта на Tesla - 1

Subaru се присъединява към големия брой автомобилни производители, които ще приемат Северноамериканския стандарт за зареждане (NACS) след сключването на споразумение с Tesla. Все по-разпространеният стандарт ще се използва в електрическите автомобили с батерии с марка Subaru, които ще се продават в Северна Америка от 2025 г. нататък.

Според съобщението портовете за зареждане NACS ще се използват в "някои електромобили, пуснати на пазара в Северна Америка след 2025 г.". Това означава, че Subaru все още ще предлага ел. автомобили с CCS (Combine Charging System), въпреки че те също ще могат да се включват към зарядните устройства NACS от 2025 г. нататък, като се използват адаптери, които в момента се разработват.

Сделката на Subaru с Tesla означава, че моделите, съвместими с NACS, ще получат достъп до повече от 15 000 зарядни станции на Tesla в Северна Америка. Същата стратегия следват повечето автомобилни производители, включително такива като Honda, Toyota, Lexus, Hyundai, Genesis, Kia, Ford, GM, Nissan, BMW, Mini, Rolls-Royce, Mercedes-Benz, Jaguar, Fisker и Rivian, които вече обявиха съвместимост с NACS за своите BEV в близко бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мхм

    3 4 Отговор
    Хаха има да си чакат на опашката да заредят

    Коментиран от #2

  • 2 МЪСК 💪🏻

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мхм":

    Чакат чакалите. TESLA-та се зарежда за 2 секунди: 1 закачаш кабела, 1 го откачаш

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.