Last news in Fakti

4 Декември, 2023 11:29 10 134 17

Ето кои марки правят най-надеждните нови автомобили

  • надеждност-
  • класация-
  • нови автомобили

Производителите на електрически автомобили имат много проблеми с качеството

Ето кои марки правят най-надеждните нови автомобили - 1

Eкспертите от Consumer Reports определиха марките, които произвеждат най-надеждните автомобили през 2023 година. Установено е, че производителите на електрически автомобили имат много проблеми с качеството.

Първото нещо, което прави впечатление е, че американските марки автомобили показват среден резултат за надеждност от 39 точки от 100 възможни, което е доста нисък показател. За сравнение, азиатските марки оглавяват класацията с 63 точки.

Американската марка Chrysler заема последното място по отношение на надеждността на новите автомобили, постигайки едва 18 от 100 точки в класацията на Consumer Reports. Изненадващо или пък не, Mini се достига до третата позиция.

Buick пък е най-надеждният сред американските автомобили. Марката получи среден резултат за надеждност от 55 от 100 точки. Tesla е само малко зад Buick. Производителят на електрически автомобили постига 48 от 100 точки.

Едва ли е изненадващо, че Lexus отново е лидер в надеждността на автомобилите през 2023 година. Японската марка получава среден индекс на надеждност от 79 от 100 точки. Ето и ТОП-30 на марките по отношение на надеждност на автомобилите им през 2023-а:

Lexus - 79 точки.
Toyota - 76 точки.
Mini - 71 точки.
Acura - 70 точки.
Honda - 70 точки.
Subaru - 69 точки.
Mazda - 67 точки.
Porsche - 66 точки.
BMW - 64 точки.
Kia - 61 точки.
Hyundai - 56 точки.
Buick - 55 точки.
Infiniti - 53 точки.
Tesla - 48 точки.
RAM - 46 точки.
Cadillac - 45 точки.
Nissan - 45 точки.
Genesis - 44 точки.
Audi - 43 точки.
Chevrolet - 43 точки.
Dodge - 42 точки.
Ford - 40 точки.
Lincoln - 38 точки.
GMC - 36 точки.
Volvo - 28 точки.
Jeep - 26 точки.
Volkswagen - 26 точки.
Rivian - 24 точки.
Mercedes-Benz - 23 точки.
Chrysler - 18 точки.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И волво е на дъното

    23 1 Отговор
    Мерцедес на пред последно място !!!!
  • 2 Бахари Захаров

    20 1 Отговор
    Ибасиму, забравили са да впишат Мерца. А Мини да не е с двигател 1.6 на БМВ, защото той е мнооооого надежден?
  • 3 еееее

    20 6 Отговор
    то в щатите тойота и хонда винаги са първи, ама там дизел нямат :) Я да пуснат някое от недоразуменията с дизелов двигател на бмв да видим дали ще са пак горе в класацията.
  • 4 КЪДЕ СА РУСКИТЕ ТАРАЛЯСНИЦИ

    14 15 Отговор
    Че ги нема в класацията

    Коментиран от #6

  • 5 разочарован

    11 9 Отговор
    Москвичът го няма. Нито третия, нито шестия.
  • 6 друг

    14 4 Отговор

    До коментар #4 от "КЪДЕ СА РУСКИТЕ ТАРАЛЯСНИЦИ":

    И китайските ги няма. Ама какво ли разбират американците от автомобили?
  • 7 прима виста

    26 11 Отговор
    Каква изненада ! Отново японските са на първите места ! Цял свят кара Тойоти и Хонди , само в България оше залитат по БМВ
  • 8 ренесанс

    17 3 Отговор
    Мерцедес на предпоследно място , излагат се .

    Коментиран от #10

  • 9 Иван от Троян

    23 3 Отговор
    Абе вие карайте колите си като за последно, карайте с високи обороти, сменяте маслото на 30 хил км, не ги обслужвайте на време,и т.н. И после кажете че не били качествени , всяка кола е добра стига Ганьо да не я докопа,или някой като него.Пример-минава през легналия полицай тая кола направо скача , после като гръмне амортисьора вика некачествена била , А някой като мине съвсем леко и си пази мпс-то му свирят.
  • 10 Иван от Троян

    11 11 Отговор

    До коментар #8 от "ренесанс":

    Проблема не е марката ,проблема е как се кара и поддуржа.Мерцедеса е добра марка колкото и да е годишна обаче Ганьо като му сменя маслото на 30 хил км и чака до последно нещо да се чупи и после вика не били качествени.Тая марка ги карат всякакви но не е за всички това е класа и се поддържа с оригинални части на време ,и се пази колата не да се троши в дупките и да се кара като състезателна ако ще да е amg.

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 метавселена

    15 0 Отговор
    Когато бях в Америка , видях най много пикапи .Пикапите бяха прдимно форрд и тойота .Вградовете най много видях Тойоти , като се разлияават от европейските .Техните Короли са седанови и малко по-друг дизайн , а има много Камри , наистина много Рав 4 с 2,5 литра двигател , използват ги за товарене от магазина и ходене на излет .Доста Хонди Ц-РВ , също с леко променен дизайн и някакви големи бензинови двигарели , не съмсигурен но нещо от рода на 2,4 литра , също се кара Хонда акорд .Това са познати марки за нас , иначе карат и ГМ Буик. Много се карат СУВ и Миниванове и пикапи .
  • 13 УдоМача

    20 7 Отговор
    Парите са играли ЯКО!!! Няма как кочините БМВ и Порше да са ПРЕД Киа и Хюндей, а дъщерното на БМВ - Мини, няма какво и да го коментирам... Еххх... навремето имаше истински автомобили и истински независими автомобилни класации...

    Коментиран от #14

  • 14 Баща ти

    9 4 Отговор

    До коментар #13 от "УдоМача":

    Що бре,като караш корейска щайга и не искаш да приемеш реалността,то си е твой проблем!!!
  • 15 Манол

    6 9 Отговор
    Турската тойота,която се предлага в България на кое място е, за един приятел американец питам? Аман от тези платени статии...Един автомобил не е само надеждност, има и дизайн, имидж, удоволствие от шофирането.... От сто японски коптора я има два с приличен дизайн. Но на село дизайн не гледат, ами да е здрава, да готви и да пере и да е грозна, че да не иска пари и да не изневерява:)))
  • 16 преминаващ

    8 0 Отговор
    Споко, това е американска класация. В немската ситуацията е различна.
  • 17 сашо

    2 0 Отговор
    За другите не знам , но за Mercede sa напълно одобрявам,че само 23 точки е . Имах не един а два първият като бях купил си помислих ,че случайно съм попаднал на неподдържан автомобил и много пари изхарчих за нея мислейки да реша проблемитеe й и да я карам спокойно но не можах не свършиха проблемите . След време купих друг още по лошо. Реших да изхарча колкото трябва ида реша завинаги проблема .Нищо подобно парите които бях дал за нея ги дадох в сервизите - чакане , пари, време и нерви . Накрая го продадох и се отървах и си казах ,че никога повече няма да купя. (сами решавайте аз само казах личното си мнение