9 Декември, 2023 12:00 2 895 3

VW води преговори с Renault за евтиния си електромобил

  • vw-
  • volkswagen-
  • renault

Разговорите засягат модела за под 20 хиляди евро

VW води преговори с Renault за евтиния си електромобил - 1

Volkswagen активно търси партньори, които да помогнат в постигането на амбициозната цел да създаде електрически автомобил на цена под 20 000 евро). По първоначални данни, споделени от Carscoops компанията води предварителни разговори с френския автомобилен производител Renault за потенциално сътрудничество по тази платформа.

През април тази година германският автомобилен производител обяви намерението си да разработи компактен електрически автомобил на цена под 20 000 евро. Миналия месец обаче главният изпълнителен директор на групата Оливер Блуме изрази несигурност относно възможността за постигане на тази цел при запазване на рентабилността.

Сега Volkswagen в момента проучва потенциални партньори, които се интересуват от сътрудничество по този проект, според доклади на германския Handelsblatt. Неразкрит източник казва, че компанията е "на много ранен етап" на разговори с Renault по програмата.

Въпреки че VW отказа да коментира, от Renault заяви пред Reuters, че сътрудничеството е необходимо, за да бъде конкурентноспособно на пазара на малки електрически превозни средства. Говорител добави, че компанията е в "различни дискусии, но нищо не е финализирано".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Носи се във въздуха вече

    11 8 Отговор
    Всички компании са юруш на маслините с електрокарите си и кога ли някой някъде в нецивилизованите страни ще направи бум с друг тип двигател и всички тези, ще хукнат към моргите. Гупостта рядко царува дълго, дори да е псевдоекологично.
  • 2 Европейца

    7 1 Отговор
    Амбициозната цел? Ми че те вече я постигнаха китайци, индийци даже и румънци (които са пак рено) да си поставят цел 10 000 евро и тогава ще има пробив истински
  • 3 Въх

    7 3 Отговор
    Абе нарочно ли ги правите толкова грозни, че никои да не ги купува?
    Що не направите една реплика на красив автомобил от 70-те ама елктричка?