Last news in Fakti

13 Декември, 2023 14:35 1 737 5

Най-малката Honda отива в историята

  • honda-
  • honda e-
  • електромобил

Производството на електрическия модел ще бъде прекратено през януари

Най-малката Honda отива в историята - 1

Първият електрически модел на Honda ще бъде спрян от производство съвсем скоро, стана ясно от официално изявление на компанията. Автомобилният производител потвърди, че производството на малкия електрически автомобил ще приключи следващия месец.

Припомняме, че моделът дебютира през 2019-та, като впечатли с дизайна си, който бе почти идентичен с този на Urban EV Concept от 2017-та. За съжаление, обаче, малкият модел не успя да се пребори с пазара, въпреки готиния дизайн и някои готини функции, които не помогнаха за продажбите.

Honda E може да се похвали с цели шест дисплея в интериора, като в това число влизат трите дигитални огледала, както и трите екрана, по един за водача и пасажера и един централен. Пробегът от 220 километра също не беше сред особените плюсове на колата, въпреки, че е напълно достатъчен за градско шофиране, но в комбинация и с по-високата цена от тази на конкурентите, изглежда, че и това е повлияло за крайното решение.

Сега наред в гамата за електромобили на Honda е новият e:Ny1, който пристигна в България само преди няколко седмици.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    13 2 Отговор
    Готина кола, но скъпа...така става
  • 2 Ввв

    8 3 Отговор
    Нормално,така приключва всеки тролей!!!
  • 3 Волвар

    6 3 Отговор
    И без това нямаше да си купя.
  • 4 Хонда баклук

    2 6 Отговор
    Защото е много убава
  • 5 Бен тен

    6 1 Отговор
    Хонда са хубави колички , но леко надценени. При този модел доста надценен.
    Освен това при малкото производство не можеш да постигнеш икономия от мащаба, съответно са го продавали на загуба, та на края са взели мъдрото решение да му дръпнат шалтера.