Last news in Fakti

9 Януари, 2024 11:20 4 494 5

Най-продаваната марка в Германия е…

  • vw-
  • volkswagen-
  • германия-
  • skoda-
  • audi-
  • bmw-
  • tesla-
  • opel

Първото място се държи от Volkswagen

Най-продаваната марка в Германия е… - 1

Федералната служба за автомобилен транспорт в Германия, известна като KBA, разкри, че през изминалата година Volkswagen се е превърнал в лидер на германския пазар на нови автомобили. Според документите, публикувани от германския орган, базираният във Волфсбург автомобилен производител е продал 519 089 леки автомобила през 2023 г., което бележи подобрение от 7,9% в сравнение с данните през 2022 г.

Най-продаваният модел в рамките на тази гама е Golf, който регистрира 81 117 продажби през 2023 г. Второто и третото място също бяха осигурени от модели на Volkswagen, а именно кросоувърът T-Roc с 68 678 единици и малко по-големият Tiguan с 63 958 единици. Opel зае четвъртата позиция с модела Corsa. От 53 669 единици, регистрирани в Германия през миналата година, 13 861 са оборудвани с електрически задвижвания.

Opel, под контрола на Stellantis, подчерта в съобщение за пресата, че всяка четвърта регистрирана Corsa е била електрическа, което утвърждава доминацията на Opel в сегмента на субкомпактните хечбеци. Производителят подчерта, че от представянето на Corsa през 1982 г. досега в световен мащаб са продадени над 14,5 милиона бройки от модела. Разширявайки данните за регистрациите на KBA, Volkswagen Passat си осигури петата позиция с 47 494 продажби, докато Fiat, част от групата Stellantis, регистрира 47 166 регистрации за Cinquecento.

Седмата, осмата и деветата позиция бяха заети съответно от MINI Hatch, Tesla Model Y и Mercedes-Benz C-Klasse. Skoda допълни челната десетка с 41 819 бройки от Octavia. Въпреки че Model Y на Tesla е най-предпочитаният изцяло електрически автомобил в Германия с 45 818 продадени единици, той се нарежда на 15-о място по пазарен дял.

По отношение на общия пазарен дял Volkswagen води с 519 089 регистрации, следван от Mercedes с 277 352 продажби, Audi на трето място и BMW, Skoda, Opel, SEAT, Ford, Hyundai, Fiat, Toyota, Kia, Dacia и Renault. На противоположния полюс е китайският автомобилен производител Aiways, който регистрира общо 50 автомобила.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мхм

    14 14 Отговор
    Само те си ги купуват и още няколко сателите Хохландия Афстрия и Шведсистано Финляндия

    Коментиран от #2

  • 2 Гаглей

    14 7 Отговор

    До коментар #1 от "Мхм":

    Много си умен, прав си освен в тези държави, не са и чували за марката

    Коментиран от #3

  • 3 Мхм

    7 5 Отговор

    До коментар #2 от "Гаглей":

    Така е в Азия Сащ и Австралия дори не подозират за съществуването на тес кофтори

    Коментиран от #4

  • 4 Дедо Пене

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Мхм":

    До преди 2г. Фолксваген беше най-продаваната марка в Китай, или там се продаваха повече WV от тези в Европа... понеже не ги познават???
    Сигурно си карал Голф2 на 30г. и затова плюеш.

    Коментиран от #5

  • 5 тоз

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Дедо Пене":

    Който е карал Голф 2 никога не плюе по VW !