Last news in Fakti

18 Януари, 2024 10:12 2 250 5

За първи път в своята история Lamborghini продаде повече от 10 000 коли за една година

  • lamborghini-
  • продажби
За първи път в своята история Lamborghini продаде повече от 10 000 коли за една година - 1

Председателят и главен изпълнителен директор на Automobili Lamborghini SpA Винкелман каза, че италианският производител на луксозни спортни автомобили е продал повече от 10 000 автомобила за първи път миналата година. Това съобщава Ройтерс .

Благодарение на успеха на продажбите на SUV-то Urus, което сега струва повече от €230 000, Lamborghini разшири производството през последните години, разчитайки на солидно търсене от страна на богати автомобилни ентусиасти.

Автомобилният производител и дъщерно дружество на германския Volkswagen достави общо 10 112 спортни автомобила и SUV-та Lamborghini през миналата година. За сравнение, през предишната 2022-а, компанията е продала 9 200 автомобила.

Интересното е, че Европа, Близкият изток и Африка са регионите, които отбелязват най-голям ръст в доставките на Lamborghini през миналата година. Тези райони бележат ръст с 14% до почти 4000 автомобила.

Продажбите в региона на Америка са нараснали с 9% до 3 465, докато тези в Азиатско-Тихоокеанския регион са нараснали с 4% до 2 660. „Невероятно съм горд да съобщя, че достигнахме още един исторически крайъгълен камък“, казва Винкелман.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    7 1 Отговор
    Просто Урус се наложи като скъп комплексарски СУВ, с който да показваш, че си по-нагоре в йерархията от някой с Q7 или Кайен. Същият вид автомобил с повече тунинг и повече маркетинг. Истински Авентадор или Хуракан не е кола за всеки и не става за ежедневна.
  • 2 Теслата

    6 0 Отговор
    Догодина като паднат санкциите срещу Русия, ще вдигнат продажбите с още няколко стотин броя.
  • 3 НАБЛЮДАТЕЛ

    6 0 Отговор
    Добре, че са нашите земеделци
  • 4 в контекст

    8 1 Отговор
    с монолога на Ал Пачино в края на филма "Усещане за жена", пред аудиторията на колежа Беард, когато спомена че духът на колежа Беард е мъртъв, така мога да спомена, че духът на Феручо Ламборгини е мъртъв, и в момента виждаме конвейр от автомобили Ламборгини/под шапката на Фолксваген, и на същата платформа на Туарег, Q7, Q8, и т.н. за пестене на пари, тоест плащаш Ламборгини, получаваш Туарег на тройна цена/, които се продават на световно неизвестни лица със съмнителна слава и пари/Светослав Илчовски, Динко, и т.н./, бяха времена когато Феручо Ламборгини пускаше по един модел за 10 години, и се продаваше само на световноизвестни, популярни и богати хора, вкл. същото правеха марки като Ферари, Ролс Ройс, Бентли, Ягуар, Порше, а сега в София на всяко кръстовище можеш да видиш такъв автомобил, дето се казва Феручо Ламборгини, Енцо Ферари, и Фердинанд Порше ще се обърнат в гроба, от алчността на своите наследници.

    Коментиран от #5

  • 5 Абсолютно

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "в контекст":

    е така, но в днешния матеарилистичен свят няма шанс да оцелеят с подобна политика… а бяха времена, когато 92-ра във зала Фестивална за първи път показаха нова скромна 348-ца и имаше спрели часовници….