Last news in Fakti

19 Януари, 2024 12:21 4 513 9

Проблемът с доставката на украински стоки стана причина за спиране на обслужването на електромобили

  • украйна-
  • части за електромобили-
  • недостиг-
  • cupra

Заради сервизна акция, най-пострадали са електромобилите с марка Cupra

Проблемът с доставката на украински стоки стана причина за спиране на обслужването на електромобили - 1

За втори път след руско-украинската война сервизните компании и производителите на автомобили в Европа преустановят или забавят работата си поради изчерпани запаси от компоненти, произведени в Украйна.

Ако в началото на руската инвазия в Украйна имаше недостиг на различни видове електрически кабели за автомобили, сега повечето фирми са останали без термопаста за запечатване на ремонтирани акумулатори.

Първи пострадаха собствениците на електрически автомобили Cupra Born , които се сблъскаха с дълги закъснения при получаване на колите си по време на поддръжката на акумулаторите.

Липсата на термична паста, необходима за запечатване на корпусите на батериите, направи невъзможно връщането на автомобилите навреме. Проблемът се натрупва от лятото, когато Cupra, която е собственост на Volkswagen издаде сервизен бюлетин през юли относно потенциални проблеми със състоянието на батерията.

„Съгласно указанията на сервизната кампания дилърите започнаха да проверяват и отварят кутиите на батериите. Скоро обаче открили недостиг на специалната термична паста, необходима за повторно запечатване.

Заради този критичен компонент, произвеждан в Украйна, марката се сблъска с прекъсвания във веригата за доставки, което доведе до недостиг “ , казват експертите на списание BNN Breaking.

Не е известно обаче кой от украинските доставчици и в коя верига е прекъснал доставките на топлопроводимия уплътнител. Очевидно всичко опира до блокираните камиони на границата на Украйна с Полша.

Невъзможно е да се намери бърза замяна на украинската термопаста с друг висококачествен материал с подходящи характеристики. Първо, украинските производители пазят състава на своя уплътнител в тайна.

Второ, използването на всеки друг уплътнител в пожароопасни акумулаторни продукти изисква предварително дългосрочно изследване и сертифициране. Това не е единственият логистичен проблем, с който започна настоящата година за европейския автомобилен пазар.

Конфликтът в Близкия изток налива масло в огъня, в резултат на което стоките за европейската автомобилна индустрия и автомобилния пазар заобикалят Африка. Но това е друга история.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 такива коли

    14 0 Отговор
    купуват тея дето печелят от войните . Да почакат , а в бг на снимка им се радваме .
  • 2 Селянин

    15 2 Отговор
    Сами си го нахакват със системата "just on time". Никой нищо не държи на склад и цялата икономика е базирана всичко да е "ток и жица" през цялото време. Отделно сложи и тоталната бюрокрация в целия съюз. И като стане някаква стачка, буря или подобно и всичко сгъва. Сами си го правим.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Абе

    3 0 Отговор
    Дреме ми на купрата.
  • 6 Гост

    10 2 Отговор
    Това доказва, че цяла европа зависи от украйна. Ето защо европейците толкова искат да я прилапат и водят война с руснаците там. Пък ние си мислим, че било заради демократичните ценности.
  • 7 ХхХ

    10 3 Отговор
    ,,Първо, украинските производители пазят състава на своя уплътнител в тайна.

    Егати, тия украинци Свръхинтелегентни бре. Егати и термопастата, З.Европа бозае от ц..... на мама все още. Украинците още малко им трябва и ще са и на Луната догодина.100 милиарда долара подарък в оръжия, а те крият тази секретна технология от Запада,тцтцтц.Или просто на Запада му е било по-лесно да купува от там: 1 - да не си трови своята земя 2- че е много по евтино от Украйна. Е на кое да вярваме. Марс готви се първия украинец с ракета Химарс идваааа....

    Коментиран от #9

  • 8 Туй дето него знаеш

    6 1 Отговор
    И ако тази паста се произвеждаше с евтина енергия от открадната газ или амоняк от руските тръбопроводи ще им се наложи да променят цените на автомобилите и зеления преход ще се окаже пещера без изход. Ха да видим кой пак ще копае дупка за светлина . Естествено източно европейските газтарбайтери а негрите и циганите ще ги пазят за разплод че умеят бързо да се плодят
  • 9 &&&&&&&&&

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "ХхХ":

    Като гледам ти как си се натровил със самагон от марА "Отварачката", пардон марА захаровА, чак огън бълваш от злоба !