Last news in Fakti

24 Януари, 2024 11:16 2 046 12

Запознайте се с новия Golf – фини промени и повече мощност

  • vw-
  • volkswagen-
  • golf-

Колата пристига в Европа тази пролет

Запознайте се с новия Golf – фини промени и повече мощност - 1

Тази пролет Golf отбелязва две важни годишнини - 50-годишнината от създаването си и пускането на пазара на последната серия Golf с двигател с вътрешно горене. Въпреки че името Golf ще се запази, предстоящият Mk9 Golf, който ще дебютира няколко години преди края на десетилетието, ще бъде оборудван изключително с електрическо задвижване, включително варианта GTI.

Golf Mk8.5 не е изцяло нов модел, а фейслифт версия на Mk8, представена през 2019 г.. Освен отстраняването на предишни недостатъци, актуализацията носи подобрения като хибриден вариант с възможност за включване в електрическата мрежа (PHEV) с почти 70% увеличен пробег и увеличена мощност за варианта GTI.

Гамата включва мекохибридни двигатели 1,5 с мощност 114 к.с. и 147 к.с., като и двата са с обозначение eTSI и задвижват предните колела чрез седемстепенна DSG. Вариантите PHEV, наречени eHybrid и GTE, предлагат съответно 201 к.с. и 268 к.с., със значително увеличен пробег на електрическо задвижване благодарение на по-големите размери на батериите и могат да изминат до 100 километра само на ток.

Дизеловите варианти, въпреки че са налични, не са претърпели подобрения. Моделът GTI получава увеличение на мощността от 242 к.с. на 262 к.с. За съжаление, опцията за механична трансмисия за GTI е преустановена, позовавайки се на регулаторни съображения.

Визуално Golf Mk8.5 се отличава с актуализации в дизайна, включително по-прави линии в предните светлини и нова светеща емблема на VW за европейския пазар. Интериорът е претърпял значителни подобрения, като чувствителните на допир бутони са заменени с твърди такива, преработени са сензорните екрани и са подобрени графиките. Новата подредба включва конфигурируема горна лента за любими функции и фиксирана долна лента за лесен достъп до основните контроли.

Ще последват GTI Clubsport, Golf R и Golf R комби, а купувачите, които искат сигурност със задвижване на всички колела, но не могат да се сдобият с R, евентуално ще могат да си купят 4Motion 2.0 TSI, чиято мощност 204 к.с. е с 10 к.с. повече от тази на предшественика.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баварио Ескласов

    21 4 Отговор
    Ние в Германия имаме една поговорка. Богатите играят голф, а бедните го карат!

    Коментиран от #6, #8, #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Миусука Мадото

    9 7 Отговор
    Амчи то туй кат старото уа!? Потъват Фолксваген, потъват стабилно! Добре, че са тъпите бугаре и румънци та ги крепят в продажбите!

    Коментиран от #4

  • 4 Миго Засмука

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Миусука Мадото":

    И как по точно с няколко хиляди бройки в БГ и РО - крепят концерна ФВ???
  • 5 Край

    13 1 Отговор
    На голф с таблет му се вика - "новия голф".

    Коментиран от #7

  • 6 Гост

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "Баварио Ескласов":

    Вие? В Германия? Ти да видиш! 😂😂😂
    А при мен тук в БГ го кара дъщеря ми! Ама тя щото не обича играта на голф!
  • 7 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Край":

    Друго си е викаш ВЕФ-а на Королата😂😊😂
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Злогош

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Баварио Ескласов":

    Колега, я не играем голф , я още еBем !
  • 10 Ония с Фордо

    3 0 Отговор
    Това вече съм го чел преди месец във фейсбук групата "Видяно в Перник" .
  • 11 Тоз

    2 2 Отговор
    Най-добре ще е мекохибриден Голф. И да ти го подаряват, бягай с 200 от такива.
  • 12 4249

    2 1 Отговор
    Тотална и безнадеждна деградация на "ГОЛФ".