Last news in Fakti

25 Януари, 2024 11:51 2 277 5

Alfa Romeo Milano пристига на 10 април

  • alfa romeo-
  • milano-
  • tonale

Електрическият кросоувър ще бъде най-малкият до момента в гамата на италианците 

Alfa Romeo Milano пристига на 10 април - 1

Alfa Romeo се подготвя да представи първия си малък SUV - Milano - на 10 април. Предстоящият модел ще дебютира с изцяло електрическо задвижване, като впоследствие се планира да се появят и варианти с двигател с вътрешно горене. Позициониран да се конкурира с малките SUV модели на премиум марките, включително Audi Q2, Volvo EX30, Smart #1, Lexus LBX и DS 3, Milano е готов да започне доставки през септември. Тази премиера бележи последното представяне на нов модел на Alfa Romeo с опция за двигател с вътрешно горене, тъй като марката стратегически преминава към изцяло електрическа гама от 2025 г., като крайната цел е до 2027 г. да продава изключително електрически автомобили.

Произвеждан в завода на Stellantis в Тихи, Полша, Milano споделя архитектурата eCMP2 с други модели от портфолиото на Stellantis, като Jeep Avenger и Fiat 600. Платформата eCMP2 е проектирана така, че да побира както електрически, така и задвижващи агрегати с вътрешно горене, осигурявайки гъвкавост при производството на различни типове автомобили.

Официалното представяне на Milano е планирано да се състои на събитие в Милано, което ще бъде излъчвано на живо, позволявайки на ентусиастите и любителите на автомобилите по целия свят да станат свидетели на дебюта на електрическия SUV на Alfa Romeo.

Alfa Romeo стратегически позиционира Milano, за да се възползва от разрастващия се пазар на електрически превозни средства и да отговори на нарастващото търсене на малки SUV автомобили. По-специално европейският пазар проявява силен интерес към компактните SUV автомобили. Пускането на Milano следва успешното навлизане на Alfa Romeo в сегмента на този тип превозни средства с пускането на компактния SUV Tonale през 2023 г. Въвеждането на Tonale доведе до значителен ръст в европейските продажби на Alfa Romeo, които отбелязаха забележително увеличение от 51% спрямо предходната година.

Тъй като Alfa Romeo се впуска в електрическото бъдеще, се очаква Milano да играе ключова роля в оформянето на идентичността и пазарното присъствие на марката. Ангажиментът на марката към електрификацията е в съответствие с по-широката тенденция в индустрията, като отговаря на глобалния преход към устойчиви и екологични решения за мобилност.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Любов от пръв поглед

    10 1 Отговор
    Алфа Ромео, завинаги в сърцето ми!!!!!!
  • 2 братвурст

    4 8 Отговор
    Стелантис, продайте марката на Фолксваген, те имат по-голям шанс да направят нещо от нея :(
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Вечни икони

    5 1 Отговор
    Алфа Ромео е световна икона в автомобилостроенето с една от най големите звезди в алеята на славата.От нея големия Енцо Ферари е черпил вдъхновение за да създаде най-добритя спортен автомобили в света Ферари без които светът на автомобилните спортове щеше да е сив и бездушен като германско Италианския инженерен гении е ненадминат в създаването на спортни автомобили и мотоциклети печелейки безброй състезания доказвайки че в Италия се произвеждат най добрите спортни машини в Света.
  • 5 Вечни икони

    5 1 Отговор
    Алфа Ромео е световна икона в автомобилостроенето с една от най големите звезди в алеята на славата.От нея големия Енцо Ферари е черпил вдъхновение за да създаде най-добрия спортен автомобили в света Ферари без които светът на автомобилните спортове щеше да е сив и бездушен като германско утро.Италианския инженерен гении е ненадминат в създаването на спортни автомобили и мотоциклети печелейки безброй състезания доказвайки че в Италия се произвеждат най добрите спортни машини в Света.