Last news in Fakti

5 Март, 2024 10:55 1 945 16

Екоактивисти спряха работата в завода на Tesla в Германия

  • tesla-
  • завод-
  • германия-
  • екоактивисти

Те са успели да спрат електричеството

Екоактивисти спряха работата в завода на Tesla в Германия - 1

Наскоро производственият завод на Tesla в Грюнхайде, Германия, претърпя значителен срив, който привлече вниманието и предизвика безпокойство. Според съобщения на вестник BZ заводът е бил принуден да спре дейността си поради предполагаемо подпалване на електрическа подстанция, за което се смята, че е извършено от активисти за защита на околната среда. Този акт на саботаж е довел до широкообхватно прекъсване на електрозахранването не само в рамките на предприятието на Tesla, но и в различни части на град Берлин, което е засилило въздействието на инцидента.

Тъй като властите реагираха бързо на ситуацията, в засегнатия район бяха изпратени сапьори, което подчертава сериозността на въпроса. Междувременно от Tesla не съобщиха нищо за инцидента, като засега нямат официални коментари. Местната полиция е била предупредена за ситуацията, когато са се появили съобщения за горящ електрически стълб в района на Госен-Неу Цитау, близо до завода на Tesla. Вследствие на това бяха регистрирани прекъсвания на електрозахранването, особено в района на Фрайенбринк, разположен югоизточно от столицата, което усложни предизвикателствата, пред които са изправени както жителите, така и предприятията.

Този злополучен развой на събитията добавя още едно ниво на сложност към усилията на Tesla в Германия, особено в контекста на плановете ѝ за завода в Грюнхайде. По-рано тази година Tesla се сблъска с пречки, когато местните граждани гласуваха против предложение, целящо изсичането на дървета, за да се проправи път за разширяването на завода. Въпреки тези пречки Tesla остава твърда в амбициите си да разшири значително капацитета на съоръжението. Предложеното разширение има за цел да увеличи производствения капацитет на завода до забележителните 100 гигаватчаса годишно за производство на батерии, както и амбициозната цел да произвежда до 1 милион автомобила годишно.

Подобни стремежи подчертават решимостта на Tesla да се утвърди като доминираща сила на разрастващия се европейски пазар на електромобили. Неотдавнашният инцидент обаче напомня за предизвикателствата и рисковете, свързани с подобни начинания, особено в среда, в която екологичният активизъм и загриженост стават все по-осезаеми. Докато Tesla се ориентира в тези предизвикателства, инцидентът подчертава важността на това да се отговори на опасенията и да се получи подкрепа от различни заинтересовани страни, за да се гарантира успешното реализиране на амбициозните планове на компанията в Германия и извън нея.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех в блатото

    31 6 Отговор
    "Екоактивистите" съвсем превъртяха :)))

    Бореха се да забранят ДВГ, сега палят заводи за производство на електромобили :)))

    Явно искат да се върнем всички в каменната ера, и както се пееше в една песен "и от всички неща избрах само да си пуша" .

    Добре, че позволиха легалното притежание и употреба в Германия :))))

    Коментиран от #5, #6

  • 2 пфф

    4 18 Отговор
    На всеки нефелник еколозите му пречат.
  • 3 Последния Софиянец

    5 17 Отговор
    Вчера под заглавие,, Фашизъм в страна от ЕС,, по немската телевизия даваха как на Шипка полицията преби свещеник, влачи го по земята и го изхвърли в едно дере само защото прокле Сглобката.
  • 4 омъскаряване

    18 2 Отговор
    "извършено от активисти за защита на околната среда"
    Е то, какво да добавя, думите са излишни 😂😂😂
  • 5 до изпушилия

    17 6 Отговор

    До коментар #1 от "Смех в блатото":

    По-лесно е да кажеш, че някой те саботира, отколкото да си признаеш, че оборудването ти се скапва.

    Коментиран от #7

  • 6 екоталибани

    19 3 Отговор

    До коментар #1 от "Смех в блатото":

    Както се казва "искат, но не знаят, какво искат"!
  • 7 Смех в блатото

    7 10 Отговор

    До коментар #5 от "до изпушилия":

    Знам, че не можеш да си го представиш, но има хора, които не се страхуват от провала :)))

    Но за тва трябва да си пораснал умствено :)))

    Коментиран от #8

  • 8 не думай

    14 3 Отговор

    До коментар #7 от "Смех в блатото":

    Феновете на електронните игри са доказано непораснали. Умствено.

    Коментиран от #9

  • 9 Смех в блатото

    5 7 Отговор

    До коментар #8 от "не думай":

    Аз затова най-обичам да си говоря с феновете на телеграфа :)))

    Те са най-пораснали :)))

    Коментиран от #11

  • 10 реплика

    8 7 Отговор
    Хората правят от век коли ,а тези от вчера и ми казвате че не са боклук Теслите
  • 11 много си надъхан...

    4 6 Отговор

    До коментар #9 от "Смех в блатото":

    Може да си говориш и с фенове на Телеграма, ако искаш. Аз си говоря с други светове и средства направени от човека не са ми нужни.
  • 12 Не само

    9 4 Отговор
    спряха тока на завода Теслъ,ами и на няколко града. Джендерамания бавно но сигурно потъва в канала на историята.
  • 13 БАЙО

    7 4 Отговор
    Тоя мошеник да оди на Марс да прави теслите и да ги връща обратно. До пет години ще е фалирали, ако спре държавното субсидира е може и по рано

    Коментиран от #14

  • 14 Кума Лиса

    3 5 Отговор

    До коментар #13 от "БАЙО":

    Тесла щяла да фалира? Пак ли? Колко фалита вече направи.... Всеки месец фалира горката според вас. А истината е, че няма никакви дългове и има 30 милиарда кеш, както и план ако трябва да работи на нула през следващите години, но да увеличава пазарния си дял.

    Останалите още сега продават на загуба, въпреки че цените им са доста по-високи от на Тесла и не могат да ги свалят защото имат десетки и стотици милиарди дългове, които трябва да връщат. Tesla за последната година и нещо свали цените с 40% и все още има по-голяма печалба от продаден автомобил от повечето автомобилни компании, включително toyota.
  • 15 Ракета Пейтриът 📡

    2 6 Отговор
    Това са патриоти!
    - Един Гигазавод бълва повече от целия немски автопром невиждана техника
    - Един модел Y е най-продаваното нещо на 4 гуми в Света
    - "Израза Мерцедес и всички останали", в 21 век първата дума вече не е Мерцедес :)
    е как да не идеш да го cpиташ :D

  • 16 Гост

    1 1 Отговор
    Адреналинката - електричка твърдеше че Тесла в Гига Берлин ще си произвеждат сами тока с фотоволтаици на покрива.Още една опорка се оказа неверни.