Last news in Fakti

26 Март, 2024 12:18 1 247 8

Porsche тества електромобил с ауспух (ВИДЕО)

  • porsche-
  • boxster-
  • cayman

Електрическия наследник на Boxster е почти готов

Porsche тества електромобил с ауспух (ВИДЕО) - 1

След като европейските правила за киберсигурност накараха Porsche да спре производството на модела 718, очакванията за неговия изцяло електрически наследник нарастват. Предвиденият за пускане на пазара през 2025 г. Boxster без емисии е забелязан да преминава тестове в студено време в Скандинавия. Макар че някои прототипи вече разполагат с окончателни предни и задни светлини, централният накрайник на ауспуха остава комичен елемент, напомнящ за подобни случаи с прототипите на Taycan и Macan EV по време на тестовите фази.

На фона на този немски хумор вниманието привлича порта за зареждане, разположен централно на задната броня на бъдещия Boxster. За разлика от конвенционалните точки за зареждане на електромобили, разположени отстрани на автомобила, този дизайн се различава от досегашната практика на Porsche, наблюдавана при Taycan и Macan EV. Въпреки умелия камуфлаж на прототипите изглежда, че следващото поколение 718 вероятно ще разполага само с един порт за зареждане.

Очаквано известен вътрешно като "983", бъдещият 718 може да запази името "Boxster", въпреки че се отказва от боксерния двигател, следвайки традицията на Porsche с имена като Taycan Turbo. Тази приемственост отразява ангажимента на Porsche да запази емблематичните идентичности в ерата на електрическите автомобили.

Макар да запазва текстилния покрив, разположението на две седалки и предния багажник, новият електрически спортен автомобил ще внесе значителни промени под повърхността. Той може да включва елементи от хардуера на електрическата платформа Premium Platform Electric (PPE), която е съвместна разработка на Porsche и Audi. Очакват се варианти с конфигурации със задвижване на задните и всички колела и с един и два двигателя. Очаква се първо да дебютира Boxster, а скоро след това и купето Cayman.

Еволюционният дизайнерски подход на Porsche вероятно ще се запази, макар и с модернизиран интериор, за да се обърне внимание на остаряващите аспекти на настоящия модел. Прототипите на заместващия модел демонстрират обновени арматурни табла с по-големи екрани и сензорни бутони за контрол на температурата и регулиране на седалките.

Въпреки че бъдещите модели 718 ще бъдат оборудвани изключително с електрически задвижващи агрегати, настоящите Boxster и Cayman ще продължат да се предлагат на други пазари. Въпреки че ще бъдат изведени от употреба в Европейския съюз, тези спортни автомобили с бензинови двигатели ще съжителстват с електрическите си аналози за определен период от време, преди евентуално да бъдат спрени от производство. Подобни планове има и за стария и новия модел Macan.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 карчи

    18 1 Отговор
    Това буди само съжаление, нещо като веганска "луканка" 😅

    Коментиран от #3

  • 2 карера турбо с

    6 1 Отговор
    Ауспухът е много важен елемент от климатичната система. Ако водачът или някой от пътниците се изреже яко, ще го отнесе някой от колите отзад.
  • 3 Ти да видиш

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "карчи":

    A баш! 🤣🤣🤣 Не мога да разбера защо се самоубиват тия??? Ако не изкарат некакъв революционно нов тип батерии са приключили най много до 5 години! Не че мога да си позволъ такава кола ама и да можех немаше да купа фойерверк за стотици хиляди евраци!

    Коментиран от #7

  • 4 карчи

    9 2 Отговор
    Помните ли, как преди време производители на спортни автомобили, като свалиха големите двигатели и сложиха "турбо" миксери и почнаха да им слагат изкуствен саунд на двигател 😂 Е сега това е следващото, изчезват и скоростните лостове, ще последват воланите, педалите и пр. които също, ще станат само бутафория и това докато забранят изцяло на човеците да шофират.... Така, меките политики на меките kитки до това водят🤧... Затова бръмчете докато още можете и се наслаждавайте на една отминаваща епоха и свобода😉
  • 5 Ония с Фордо

    0 0 Отговор
    Незнам защо трябва да се публикуват излагайки и да се коментират ?
  • 6 Сеирджия

    1 0 Отговор
    "Емблематичните идентичности"?!? Това нещо като да преименуваш българин на македонец или Литекс на ЦСКА-София ли ще бъде? Не, благодаря.
  • 7 Мнение

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ти да видиш":

    Защото има едни побъркани (кланящи се на оня отдолу) чичаци, които имат план за изпълнение:
    Намаляне на човечеството до 0.5-1 млрд души, понеже много хора трудно се контролират, пък и имат собствено мнение!
    Когато тия хора имат различни ежедневни независимости, като лични автомобили (дето издържат сравнително дълго и нямат нужда от смяна на всеки 5г), кешовица (чрез която не се дава отчет за какво си харчим кинтите) и чиста храна, трудно се контролират и чипират! Затова им трябват по-радикали мерки, като задължително въвеждане на съвременнити ел таблети на колела, за чиито батерии се преработват стотици тонове земна маса, чрез тежка минна техника на дизел, но еко частта няма значение! Важното е хората до бъдат заробени!!!
  • 8 незнайко

    0 0 Отговор
    Да бе да ! Трябва да залягаш за да стигнеш порта за зареждане ! Откачените немски инженери няма да свършат !