Last news in Fakti

30 Януари, 2014 08:59 6 167 7

Новите технологии в Land Cruiser 150

  • toyota-
  • land cruiser-
  • 150

Външно Toyota Land Cruiser 150 не впечатлява с радикална промяна, но в него има интегрирани доста нови технологии. Сега ще ви запознаем основните иновации. Технологиите осигуряват както повече удобство, така и повече сигурност. Водачът е значително улеснен с автоматичните светлини за движение през деня (DRL), новите контролни прибори за управление на системите в автомобила и 4.2“ TFT информационен цветен дисплей между контролните уреди. Той разполага с две иновативни офроуд спомагателни системи: Off Road Body Angle Monitoring и Off Road Traction Monitoring. Първата система показва с цветна графика страничния наклон на автомобила, с предупреждение след наклон 25°, а втората едновременно визуализира в реално време: ъгъла на завиване на предните колела, кои от четирите колела приплъзват и кои от двата диференциала са блокирани в момента.

Новият Land Cruiser 150 е оборудван стандартно и с най-новото поколение мултимедийна система Toyota Touch 2 с подобрена функционалност, 7" цветен, сензорен VGA дисплей с резолюция 800 х 480 пиксела, който е с нов, интуитивен интерфейс за "местене и прелистване" подобно на смартфон и задна, цветна камера за подпомагане на паркирането. Наличен е и Bluetooth модул за връзка с мобилни телефони. Що се отнася до безопасността, може да се каже, че Land Cruiser остава един от най-сигурните автомобили в своя клас. Новият модел е оборудван със стандартните седем въздушни възглавници - фронтални и странични за всички места, както и за коленете на водача. Освен това, моделът е оборудван с редица нови системи за сигурност като такава, следяща налягането в гумите (TPWS), система за контрол на стабилността на ремарке (TSC), активни стоп светлини (EBS), система за следене на мъртвата точка (BSM), система за следене на пространството зад автомобила (RCTA) и други.

Новият Land Cruiser 150 се предлага с два познати двигателя, обновени, за да покриват строгата екологична норма Euro 5+, Трилитров четирицилиндров турбодизелов мотор с мощност 190 к.с. и четирилитров V6 атмосферен бензинов агрегат с 282 к.с. Дизелът предлага избор между шестстепенна механична трансмисия или петстепенна автоматична, а бензиновият агрегат работи единствено с автоматична скоростна кутия. И не на последно място, новият Land Cruiser 150 е стандартно оборудван с Wi-Fi интернет. Ще припомним, че България беше първият пазар на Toyota, в който марката въведе стандартно интернет в автомобилите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Iaroslav Stanchev

    3 2 Отговор
    То това не е кола,това е самолет. Някой ден ако ми се наложи да карам такова нещо,първо ще трябва изкарам курс за пилоти.
    Инак радва джипарата,ако имаше сега някой да ми подари една.....ееееехххх мечтиииии.
  • 2 PROFESIONALISTA

    2 1 Отговор
    С кеф да го караш това....
  • 3 galaxy

    1 4 Отговор
    Много е грозен, но дано да върви добре.
  • 4 Владислав Димитров

    4 1 Отговор
    Е гаси чемодана
  • 5 Споок Армин

    4 1 Отговор
    Някой знае ли какво означава "стандартно оборудван с Wi-Fi интернет"???? Безплатен ли ще бъде нета или ще има слот за SIM през който да се ползва мобилния нет.

    Коментиран от #6

  • 6 Xterminatorable .

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Споок Армин":

    Да, даже върви с рутер, LAN техник и поддръжка на IT-мрежа.

    Коментиран от #7

  • 7 триста итридесети

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Xterminatorable .":

    И техника е от женски род на 240 месеца