Last news in Fakti

6 Юни, 2024 10:20 1 283 3

Първото Volvo EX90 слезе от поточната линия

  • volvo-
  • ex90-
  • производство-
  • доставка

Масовите доставки ще започнат през втората половина на тази година

Първото Volvo EX90 слезе от поточната линия - 1

Дългоочакваният електрически SUV EX90 на Volvo най-накрая започна да се произвежда в завода в Чарлстън, Южна Каролина. Това е важен етап за Volvo в началото на новата ера на електрификация.

Първият EX90, с цвят Denim Blue, слезе от поточната линия и е предназначен за американски клиент. Очаква се масовите доставки да започнат през втората половина на 2024 г.Това обаче е леко забавяне спрямо първоначалната цел на Volvo за доставки в началото на 2024 г.

Краткото забавяне се дължи на необходимостта от разрешаване на някои продължителни софтуерни проблеми. Тези предизвикателства не са характерни само за Volvo, тъй като много автомобилни производители са се сблъсквали с подобни пречки, които са отлагали пускането на нови автомобили в последно време.

EX90 служи като новия електрически флагман на марката, предлагайки убедителна алтернатива на задвижваното с бензин XC90. Построен върху нова платформа, EX90 може да се похвали с голяма батерия с капацитет 111,0 киловатчаса. Моделът Twin Motor Performance осигурява впечатляваща мощност от 496 к.с. и въртящ момент от 910 Нм, като може да ускори от 0 до 100 км/ч за по-малко от 5 секунди.

Началото на производството на EX90 бележи ключов момент за Volvo, тъй като те затвърждават ангажимента си към електрическата мобилност.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо Кюстендилецо

    6 0 Отговор
    Минавам да им кажем да не разчитат на мене. Астричката на газ си ми е след основен ремонт, а и миналото лето я изкръпихме с комшията с телоподаващото.
  • 2 електромразец

    4 0 Отговор
    Каква ли ще е ценичката в БГ-то - 250 бинки , 300 бинки или ... отгоре ? Не , че ще се намерят много ентусиасти за този електокар , ама ... нека да знаем !
  • 3 Антиелектрика

    3 0 Отговор
    Спрах да чета още след "... електически СУВ."