12 Юли, 2024 09:26 4 666 4

Volvo връща пари на купувачите на електрически кросоувъри

  • volvo-
  • ex30-
  • дефекти-
  • софтуер

Но малцина са тези, които се възползват от предложението

Volvo връща пари на купувачите на електрически кросоувъри - 1

Volvo е принудена да възстановява суми за дефектни електрически автомобили от модела EX30, продаван в Европа, за които е установено, че имат голям брой дефекти и те не могат да бъдат отстранени достатъчно бързо "по въздух".

Но Volvo UK казва, че само много малък брой собственици на EX30 са върнали колите си и са избрали възстановяване на сумата и че моделът продължава да бъде популярен на европейските пазари.

Основните неизправности включват неработещи бутони на волана, повреда на системите за подпомагане на водача и възстановяване на фабричните настройки на автомобила. Всичко това се дължи на силната зависимост на EX30 от софтуера.

Това не е първият път, когато EX30 попада в новините заради софтуерни недостатъци. Автомобилният производител на електрически превозни средства се стреми по най-бързия начин да актуализира софтуера за да отстрани грешките в системите.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофилчо

    12 12 Отговор
    Какво Волво бе. Това си е китайче. От китаец и руснак - само дефекти
  • 2 ТаУмВзе

    8 12 Отговор
    Нема Литии от Русия, та нема и батерийки а! СМЕХ да е

    Коментиран от #3

  • 3 Хаха

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Русия дори не е в топ 10 на страните добиващи литий. Хаха. Може ли да си толкова
  • 4 Откакто менажери

    1 0 Отговор
    Откакто менажери а не инженери взимат решение за дадено изделие така е. Ама лакомия пуста. После що това, що онова. Ами така е. Примери много за последните години. Кво ли не измислят и какви ли доводи само и само да ни убеждават, че грешки са допускат в процеса на производство и е неизбежно. Теоретично е така, но на практика риска може да се сведе до минимален. Но тук се намесват менажери и лобисти с пари и ето го днешния резултат. И не става въпрос само за автомобилостроенето. Така е във всяко едно направление: Самолетостроени, военна техника, медицина и т.н.