Last news in Fakti

6 Юни, 2024 10:57 1 509 2

Появи се секретен VW Golf 6 с мощност 460 конски сили (ВИДЕО)

  • volkswagen-
  • golf-
  • 6-
  • vr6
Появи се секретен VW Golf 6 с мощност 460 конски сили (ВИДЕО) - 1

В Германия беше показан уникален Volkswagen Golf от 2009 година, който е във версия VR6. Този прототип е произведен в един единствен екземпляр и досега никой не е чувал за него. За него се говори във видео в YouTube канала Halle77 Dortmund.

Volkswagen Golf 6 VR6 е планиран като наследник на шестцилиндровата компресорна версия на R32. Както знаете, вариантите VR6 съществуваха в третото, четвъртото и петото поколение на VW Golf.

Появи се секретен VW Golf 6 с мощност 460 конски сили (ВИДЕО)

Външно колата прилича на обикновен Volkswagen Golf 6 с три врати. Само 19-цоловите джанти от Lamborghini и спортните седалки в купето свидетелстват, че това е вълк в овча кожа.

Под капака на Volkswagen Golf VR6 е монтиран 3.2-литров шестцилиндров двигател, който е значително подобрен - чрез усилване на агрегата, подмяна на всмукателна, горивна система и изпускателна система и монтиране на турбина. Резултатът е впечатляваща мощност от 463 к.с. и 520 Нм въртящ момент.

Появи се секретен VW Golf 6 с мощност 460 конски сили (ВИДЕО)

Със 7-степенен DSG робот това чудовище ускорява от място до сто за по-малко от 5 секунди, а максималната му скорост е ограничена електронно до 250 км/ч. Освен това е преработено окачването на този VW Golf и са монтирани спирачки от Audi RS6.

Проектът обаче е затворен и вместо това германците решиха да пуснат 2.0-литровия Volkswagen Golf R. Сега от компанията са решили да разсекретят прототипа, като поводът е 50-годишнината на VW Golf.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рандом

    1 0 Отговор
    "наследник на шестцилиндровата компресорна версия на R32", я пак, на коя версия?
  • 2 Турбодизел

    0 0 Отговор
    R32 никога не е имало с компресор оригинално. Една камара тунинг фирми предлагат такива комплекти, но оригинално- не. 6-цата е първата на която се появява R-версия с 4 цилиндъра. На практика тя споделя агрегати с Audi S3 от тогавашното поколение. Икономия от мащаба му се вика на това. Просто в един момент производителя е сметнал, че му е много скъпо да адаптира VR6 мотора към новите EURO норми+ това не е най-търсения агрегат в този клас автомобили и го е спрял като версия. Има също така няколко компании както в Германия така и по света които при желание могат да "насадят" VR6 мотор както 3200 куб см от Голф R32, така и 3600 куб см от Пасат R36 на 6-то и 7-мо поколение Голф, па попътно да го турбинират достигайки мощности до 700 к.с. Въпроса е пари да имаш.