Last news in Fakti

27 Юни, 2024 12:47 1 987 1

75-годишен шофьор оцеля след инцидент със скорост 485 км/ч (ВИДЕО)

  • инцидент-
  • автомобилна катастрофа-
  • пожар
75-годишен шофьор оцеля след инцидент със скорост 485 км/ч (ВИДЕО) - 1

Легендата на драг състезанията Джон Форс оцеля след ужасяваща катастрофа на събитие на PlayNHRA във Вирджиния, САЩ. Форс се насочваше към финалната линия с над 300 мили в час, когато двигателят на неговия автомобил избухна. 75-годишният шофьор спечели първия кръг, но този път беше изпратен в местна болница.

Както можете да видите във видеото, няколко секунди след старта, задната част на колата изведнъж избухва и колата се разклаща силно. Излита на съседната писта, където се намира противниковият болид, след което се блъска в бетонната ограда.

Според репортери Джон Форс е бил в съзнание и е разговарял с персонала на NHRA Safety Safari веднага след катастрофата. Той е транспортиран до най-близкия медицински център за допълнителен преглед в реанимация. Екипът не описва степента на нараняванията му.

Кадрите от тази катастрофа са невероятни. Така наречената забавна кола претърпява катастрофална повреда на двигателя, в следствие на която автомобила се обгръща в пламъци. След удара някои части от колата изхвърчат на трасето, но повечето остават по нея, въпреки че колата вече прилича на купчина от старо желязо. Само защитната рамка остава непокътната.

Форс вече е на 75 години, но не иска да се пенсионира. Това не е първият път, в който Форс оцелява след тежък инцидент. През 2018 г. той беше хоспитализиран след инцидент на Nationals в Аризона. Той също така спечели две от първите осем състезания за сезона и в момента е втори в класирането на NHRA Funny Car. Вижте и видеото.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Страхотен!

    0 1 Отговор
    На това му викам аз пълноценен живот!