Last news in Fakti

27 Юни, 2024 13:51 1 531 2

Ford вдигна завесата от новото Capri

  • ford-
  • capri-
  • vw-
  • volkswagen

Моделът ще дебютира на 10 юли

Ford вдигна завесата от новото Capri  - 1

Ford възражда емблематичния Capri, а грандиозното представяне е насрочено за 10 юли. За разлика от класическите си предшественици купета с две врати обаче, новото Capri ще прегърне тенденцията на SUV модата по подобие на VW ID.5, BMW iX2 и други.

В основата на новото Capri се очаква да бъде заимствана платформата MEB на Volkswagen, използвана за електромобили както от Ford, така и от VW Group. Тази платформа е в основата и на гореспоменатия ID.5, Skoda Enyaq, Audi Q4 e-tron и дори наскоро появилия се SUV Explorer на Ford.

Ford вдигна завесата от новото Capri

По отношение на мощността Capri може да отрази възможностите на Explorer. Това означава потенциален базов модел с батерия с капацитет 52 kWh и електромотор с мощност 168 к.с., докато най-високите версии биха могли да бъдат оборудвани с мощен двумотор с мощност 335 к.с. и по-голяма батерия с капацитет 79 kWh. За момента няма повече информация, но очакваме от Ford да споделят такава преди официалната премиера насрочена за 10 юли.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    12 0 Отговор
    Направили нов електрокар и решили да го кръстят Капри.Каква е връзката с модела Капри ?
  • 2 Шопен

    0 0 Отговор
    И както някой беше го казал, тока и си го мислЮвам Язи - СТИГА ГЛУПОСТИ!