11 Юли, 2024 17:33 1 299 4

Tesla повиши цените на някои модели в Европа

  • tesla-
  • model 3-
  • model y-
  • европа-
  • китай

Причината е митата над вноса от Китай

Tesla повиши цените на някои модели в Европа - 1

Tesla е принудена да повиши цените на Model 3 в Европас около 1500 евро (1622 долара) в зависимост от варианта. Виновникът? Новите мита на Европейската комисия за електрическите превозни средства, произведени в Китай, които за някои производители могат да достигнат зашеметяващите 37,6 %.

Това не е точно изненада. Още през юни Tesla превантивно предупреди, че тези тарифи могат да доведат до увеличение на цените от юли. Те дори оспориха изчисленията на Комисията, като поискаха по-ниска тарифна ставка за своите автомобили. Интересно е, че BMW също оспорва тарифните ставки за своите произведени в Китай електрически автомобили Mini, което показва потенциален отпор в цялата индустрия.

Спомняте ли си агресивните намаления на цените в края на миналата година на произвеждания в Шанхай Model 3 и на произвеждания в Германия SUV Model Y? Да, те може би вече са в миналото. Изглеждаше, че се задава ценова война, но тези нови тарифи принудиха Tesla да смени посоката.

Въпреки това Tesla продължава да се стреми да направи своите електромобили привлекателни за европейските купувачи. Те непрекъснато калибрират цените и спецификациите на моделите си, за да гарантират, че клиентите могат да се възползват от субсидиите на местните правителства за електромобили. Този ангажимент за достъпност, съчетан с потенциални корекции на тарифните ставки, все още може да превърне Tesla в привлекателна опция на европейския пазар на електромобили. Но засега европейските фенове на Tesla ще трябва да бръкнат малко по-дълбоко в джобовете си.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    11 4 Отговор
    Отново грешна прогноза на Теслю адреналинката електричка.Цените на Тесла щели да вървят надолу,до изравняване с тези на ДВГ.
  • 2 Урсула фон дер Келепир

    6 5 Отговор
    Всички, ще бъдат принудително ваксинирани с електрокари!
  • 3 Митбъстър=идиот

    6 3 Отговор
    Не е верно.Цените на Тесла ще се намаляват докато се изравнят с цените на пушилниците.
  • 4 тъй шъй

    8 5 Отговор
    Ами даже и да тръгнат надолу и стигнат цените на ДВГ, пак няма да се продават по-добре от сега. Ако станат 3/4 от цените на ДВГ и пълните хибриди. Ако всички черни точки бъдат отстранени- пожароопасния батерии, недостатъчни зарядни, къс пробег и куп други по-дребни проблеми. Но пак ще остане голям проблем с екологията и тежкото замърсяване от производство до утилизация. И на умните хора, които казват да си дишаме въздуха от ауспусите, предлагам те пък да си изядат батерията. Да им е сладко! Жалко, че трябва да се падне на нивото на функционално неграмотните, както често казва тук, един почитател на електрокарите.