17 Юли, 2024 15:04 1 433 4

ЕС може да намали митата за внос на коли от Китай за VW и BMW

  • cupra-
  • китай-
  • bmw-
  • mini-
  • ес
ЕС може да намали митата за внос на коли от Китай за VW и BMW - 1

Европейската комисия предлага потенциална възможност за германските автомобилни гиганти Volkswagen и BMW. Комисията обмисля да класифицира тези автомобилни производители като "сътрудничещи компании" за техните произведени в Китай електромобили, което би могло значително да намали вносните тарифи.

Понастоящем за електрическите превозни средства, произведени в Китай, които влизат на европейския пазар, се прилага тарифа от 37,6 %. При това ново обозначение обаче тарифата за Volkswagen и BMW може да спадне до 20,8 %.

Този потенциален компромис произтича от факта, че електрическите автомобили Mini на BMW и Cupra Tavascan на Volkswagen, които са произведени в Китай, не са били включени в първоначалния анализ на извадката на Европейската комисия. В резултат на това те автоматично бяха подложени на най-високата тарифна група.

ЕС може да намали митата за внос на коли от Китай за VW и BMW

Този ход ще отбележи първата отстъпка от страна на Европейската комисия по отношение на тези тарифи, които предизвикаха критики от страна на европейските автомобилни производители, силно инвестирали в китайското производство. По-специално германските производители на автомобили се опасяват от ответни мерки от страна на Китай - ключов пазар, на който те са генерирали една трета от приходите си през миналата година. Дори Tesla поиска специална тарифна ставка за своите електромобили Model 3, изнасяни за Европа от завода ѝ в Шанхай.

Окончателното решение за тези тарифи ще бъде взето от Европейската комисия до есента. Въпреки че настоящите ставки са предварителни, говорител потвърди, че се анализират искания от компании, които преди това не са били включени в разследването. Всички засегнати страни ще имат възможност да коментират, преди да бъдат приложени окончателните мерки.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 1 Отговор
    Истинско БМВ от Китай ,
    като Истински Филипс от... Бангладеш ❗
  • 2 Ххахаха

    12 0 Отговор
    Бърза ха да изпълня заповедта от САЩ и не помислих за тяхните марки хахаха това е епично хахаха но все пак 17% по малко такса от китайска марка пак е нещо хахаха Китай трябва да наложи такса износ на западни марки от Китай всички печелят
  • 3 Пилот на Ферари

    14 1 Отговор
    От Ес не си играят на дребно !
    37,6 % мито , плюс транспортните разходи , плюс ДДС - и автомобила става непродавам .
  • 4 Уса

    5 1 Отговор
    В сащ BMW и Волцвагена се правят в Мексико и имат фабрични дефекти.Може пък китайските да са с една идея по добри ама надали за будали