8 Август, 2024 14:53 1 969 0

Mercedes готви нов AMG модел с V8

  • mercedes-
  • amg-
  • cle-
  • cle 63-
  • v8

Очаква се наточената версия на CLE да дебютира скоро

Mercedes готви нов AMG модел с V8 - 1

Вчера ви съобщихме, че Mercedes-AMG разработва нов модел на ток, който ще се конкурира с Porsche Taycan. Освен него, обаче, германците развиват и бензиновите си двигатели и подготвят нов „осмак“, който се очаква да дебютира до края на тази година. Mercedes-AMG потвърди, че предстоящият CLE63 ще се задвижва от V8 двигател, опровергавайки по-ранните слухове за четирицилиндрова plug-in хибридна конфигурация. Това решение идва като облекчение за ентусиастите, които изразиха загриженост относно тенденцията за намаляване на размерите в автомобилната индустрия.

Докато моделът CLE53 ще продължи да използва редови шестцилиндров двигател с турбокомпресор, върховият модел CLE63 ще разполага с емблематичния 4,0-литров V8 двигател с AMG модификации. Очаква се този двигател да осигури изключителна производителност и вълнуващо изживяване при шофиране, съответствайки на репутацията на марката AMG за наточени луксозни автомобили.

Mercedes готви нов AMG модел с V8

Решението за запазване на V8 двигателя в CLE63 демонстрира ангажимента на Mercedes-AMG да предлага продукти, ориентирани към клиента. Компанията признава важността на запазването на наследството на марката и ДНК-то на производителността, а двигателят V8 остава основен компонент на тази идентичност.

С пускането на CLE63 на пазара по-късно тази година, ентусиастите могат да очакват нова ера в представянето на AMG, съчетаваща най-новите технологии с непреходната привлекателност на двигателя V8.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА