22 Август, 2024 11:15 2 356 10

Британци възродиха Sierra Cosworth RS500 от карбон

  • ford sierra-
  • cosworth-
  • ford-
  • sierra

От лимитирания модел ще бъдат направени 500 броя

Британци възродиха Sierra Cosworth RS500 от карбон - 1

Емблематичният Ford Sierra Cosworth RS500, легендарен автомобил за ралита, претърпява радикална трансформация в Обединеното кралство. Проектът, наречен "Carbon Piranha", има за цел да създаде олекотена, високопроизводителна версия на оригиналния модел.

Зад проекта стои група автомобилни ентусиасти, ръководена от Auto Vision Club. Те финансират изграждането на автомобила чрез краудфъндинг, като предлагат пакети за членство, които включват възможността да притежавате готовия автомобил.

Британци възродиха Sierra Cosworth RS500 от карбон

Cosworth, оригиналният доставчик на двигатели за RS500, също участва. Те ще възстановят 2,0-литровия четирицилиндров двигател с турбокомпресор и евентуално ще увеличат мощността му. Целта е да се създаде по-мощен и отзивчив задвижващ агрегат, който да допълва агресивния стил на автомобила.

Най-впечатляващата характеристика на Carbon Piranha ще бъде неговата изцяло карбонова каросерия, проектирана от Yasid Design. Това ще намали значително теглото, правейки автомобила още по-пъргав и мощен. Олекотената конструкция също така ще подобри управляемостта и спирачните характеристики на автомобила.

Проектът все още е в процес на изпълнение, но крайният продукт обещава да бъде вълнуващо изживяване при шофиране. Планира се да бъдат направени само 500 броя от модела.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въпрос

    12 2 Отговор
    Колко е трудно производителите на електрички да им сложат една такава черупка, че да поиска човек да си ги сложи пред къщата да им се радва ? Само сапунерки с предници от американски камион предлагат ...
  • 2 Гост

    1 7 Отговор
    Само една забележка към създателите на автомобила. Този хлътнал тънък преден фар ще събира сняг пред зимата(ако колата изобщо се кара зимата). Не случайно всички автомобилни производители избягват този дизайн, че дори и при прословутата изостаналост на Лада Нива смениха дизайна на горното фарче с мигачите с равно с маската такова след 2014г.

    Коментиран от #3, #10

  • 3 фен на опел

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    еиий пращиш от акъл, браво, то и предната броня ще събира сняг - за нея някакво решение да имаш ??

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 4 Гост

    0 4 Отговор

    До коментар #3 от "фен на опел":

    Бронята не е фар. Нейната функция е друга. Функцията на фара е да свети. Когато има сняг пред него се възпрепятства основната му функция. Мога да се обзаложа, че фарът няма да остане така, ако проектът се реализира.
  • 5 Гост

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "фен на опел":

    Проблемът го има при сайбъртрак

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гост

    1 1 Отговор
    Проблемът го има при сайбъртрак, джийп рубикон, ривиан, лада нива и други. Направи си сам проучването, защото не мога да качвам снимки или линкове в коментарите.

    Коментиран от #8

  • 8 ...

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    когато не си имал кола през живота си, единственото което можеш е да плещиш тъпни. Фаровете във всичките им разновидности ГРЕЯТ умнико

    Коментиран от #9

  • 9 Българската кратуна не увира лесно.

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "...":

    Пенчо бре, чети!
    Пенчо не чете.
  • 10 Никси

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    кой тази реликва я изкарва от гаража през зимата да изгние от солта и препаратите , ти луд ли си !!!.