5 Септември, 2024 10:20 1 379 4

Nissan потвърди, че разработва нова Silvia

  • nissan-
  • silvia-
  • nismo

Все още се очаква шефовете да одобрят серийната версия

Nissan потвърди, че разработва нова Silvia - 1

Nissan официално потвърди плановете си да възроди емблематичния спортен автомобил Silvia - ход, който ще зарадва ентусиастите, очакващи завръщането му от повече от десетилетие.

Решението за връщане на Silvia идва след години на спекулации и намеци от страна на ръководството на Nissan. Въпреки че концепцията IDx, представена през 2014 г., загатна за потенциален трети спортен автомобил, производствените планове в крайна сметка бяха прекратени поради високите разходи и опасенията за канибализиране на продажбите на 370Z.

Въпреки това Nissan остана ангажиран с идеята за нов спортен автомобил, а името Silvia постоянно се появяваше на радара на компанията. В неотдавнашни интервюта представители на Nissan потвърдиха, че проектът е в процес на разработка и че новата Silvia ще разполага с електрифициран силов агрегат.

Решението за електрическо задвижване на Silvia е в съответствие с по-широката стратегия на Nissan за преход към по-устойчиво бъдеще. Предлагайки електрифициран спортен автомобил, Nissan се стреми да привлече по-широка аудитория и да спази все по-строгите разпоредби за емисиите.

Макар че точните подробности за новата Silvia все още са в тайна, Nissan потвърди, че тя ще бъде изцяло нова разработка и няма да включва сътрудничество с друг автомобилен производител. Това решение отразява увереността на Nissan в своите инженерни възможности и ангажимента да създаде един наистина уникален и отличителен спортен автомобил.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съдията Дред

    3 9 Отговор
    Този автомобил е твърде силно да бъде наречен спортен, още по малко - емблематичен. Просто някаква двувратка

    Коментиран от #3

  • 2 УдоМача

    5 3 Отговор
    Електрически crap - НЕ!!!
  • 3 Фен

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Съдията Дред":

    Ти виждал ли си Силвия на живо?
    Преди 35г нямаше по-силна кола в България от Силвията на Валери Великов(лека му пръст)!
    А може би и в Европа беше сред най-силните!
  • 4 Наглецо

    0 1 Отговор
    Това Форд Мустанг ли е?