10 Септември, 2024 10:40 1 630 3

Спонсор на Кен Блок подаде документи за фалит

  • hooligan-
  • hoonicorn-
  • кен блок

Компанията ще се опита да оцелее чрез преструктуриране

Спонсор на Кен Блок подаде документи за фалит - 1

Hoonigan, компанията за производство на джанти, гуми и аксесоари, добила огромна популярност покрай Кен Блок и компания, подаде молба за защита от фалит по глава 11 в Делауеър. Компанията има за цел да преструктурира дейността си и да излезе от несъстоятелност в рамките на два месеца под мажоритарната собственост на настоящите си кредитори.

Hoonigan стана част от Wheel Pros, LLC, през октомври 2023 г., след сливане, което беше подхранено от поредица придобивания по време на пандемията. Бързото разрастване на компанията и увеличените разходи поради прекъсване на веригата за доставки и повишаването на лихвените проценти обаче доведоха до финансови предизвикателства.

Въпреки значителното увеличение на приходите от 844 млн. долара през 2019 г. до 1,5 млрд. долара през 2022 г., Hoonigan се бори да постигне финансовите си цели. Дружеството смята, че преструктурирането по силата на Споразумението за подкрепа на преструктурирането (СПП) ще му позволи да подобри баланса си и да продължи дейността си, без това да засегне служителите, клиентите, продавачите или доставчиците му.

Изходът от процедурата по несъстоятелност на Hoonigan ще определи бъдещето на компанията и способността ѝ да се ориентира в трудния пейзаж на пазара на части за автомобили.

 

 


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Одитор

    3 6 Отговор
    Бункера на Путлер подаде документи за фалит.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Директора

    9 0 Отговор
    Правите копи/пейст на някакви статии, които превеждате с Google Translate и става страшна боза.
    В този сайт няма абсолютно нищо авторско.
    Като начало, ще кажа само едно. Тази компания не е спонсор на Кен Блок (който е мъртъв), а е основана от него. Бранда е негов.
    Пишете пълни глупости!