12 Септември, 2024 14:01 1 202 4

Hyundai и GM сключиха стратегическо партньорство

  • hyundai-
  • gm-
  • general motors-
  • партньорство

Двете компании може да разработят заедно общи модели

Hyundai и GM сключиха стратегическо партньорство - 1

В изненадващ развой на събитията Hyundai и General Motors подписаха меморандум за разбирателство, за да проучат възможностите за сътрудничество по различни автомобилни проекти. Ако това партньорство бъде осъществено, двата автомобилни гиганта могат да работят заедно по бензинови и електрически превозни средства, включително леки и лекотоварни автомобили. В рамковото споразумение дори се споменава възможността за съвместни изследвания в областта на водородните технологии.

Освен съвместното разработване на превозни средства, Hyundai и GM се интересуват и от комбиниране на ресурсите си за масови покупки на материали като стомана и суровини за батерии, което потенциално може да доведе до намаляване на разходите. Според главния изпълнителен директор на GM Мери Бара заявената цел на това партньорство е да се доставят „още по-конкурентни автомобили на клиентите по-бързо и по-ефективно“. Чрез обединяването на усилията си Hyundai и GM се надяват да постигнат значителни икономии от мащаба, което ще им позволи да инвестират в разработването на нови автомобили по-ефективно и да намалят общите разходи. Това сътрудничество може да бъде от решаващо значение на един силно конкурентен пазар, особено срещу нарастващата заплаха от страна на китайските автомобилни производители, особено в сегмента на електрическите превозни средства.

Тази новина идва почти година след като GM и Honda се отказаха от плановете си за съвместно разработване на достъпни електрически автомобили, оставяйки празнина в стратегията на GM. Въпреки че е твърде рано да се каже със сигурност, Hyundai потенциално може да запълни празнината, оставена от напускането на Honda.

В автомобилната индустрия се наблюдава тенденция към сътрудничество, като Honda и Nissan наскоро обявиха разговори за съвместна работа по електромобили, софтуер и други допълващи се продукти. Mitsubishi също потвърди участието си в този нов алианс в началото на август.

Историята обаче показва, че простото споделяне на платформи и компоненти не е гарантирана рецепта за успех. Volkswagen Group например е изправена пред сериозни предизвикателства и според финансовия ѝ ръководител има „една, може би две години“, за да промени ситуацията. Успехът на партньорството между Hyundai и GM ще зависи от внимателното управление и изпълнение.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джуган

    2 0 Отговор
    Малките фирми нямат бъдеще, а дори и големите гледат да станат още по-големи.
  • 2 Човек с памет

    0 1 Отговор
    GM прибра Daewoo преди време (продават се под марката Chevrolet), сега ще прибере и останалите корейски марки (Hyundai и Kia са едно). Остана Samsung, обаче той продава малко коли.
  • 3 Пцднрцдрцдр

    0 0 Отговор
    Това "меморандум за разбирателство" силно ми напомня за безбройните "договор за сътрудничество" между социалистическите държави навремето, за които се събщаваше редовно по новините на "Първа програма" в 20:00ч. И тук крайният резутат ще е, както тогава, т.е. дупка на геврек.
  • 4 Лольо

    2 0 Отговор
    Явно много хора незнаят кои са Хюндай и Киа в автомобилната индустрия?Четете хора,после пишета!