15 Октомври, 2024 16:53 1 206 9

Най-големият автосалон в Европа започва тази седмица в София

  • автомобилен салон софия-
  • автосалон-
  • софия-
  • 2024

Автомобилен салон София 2024 обещава повече от 40 премиери

Най-големият автосалон в Европа започва тази седмица в София - 1

До началото на Автомобилен салон София 2024 остава по-малко от седмица, а изглежда това ще бъде и най-голямото подобно събитие в Европа за тази година. Това е 26-то изложение в нашата столица и както винаги досега е изключително важно събитие, което се очаква с огромен интерес.

Само две са международните автомобилни изложения в Европа през тази година – в Париж и София. И двете са през октомври, като нашето е последно. По предварителна информация българското изложение се очаква да е дори по-богато на експонати и марки дори от парижкото, което започна в началото на тази седмица.

Традиционно салонът в София привлича много посетители от целия регион, както професионалисти, така и фенове. А това логично фокусира голям интерес и от страна на производителите, които се стремят да покажат всичко ново като модели и технологии. И второ, защото в момента позицията на България на автомобилния пазар е необичайна. За цялата 2023 година страната ни е на челно място по ръст на пазара за нови коли в цяла Европа.

По време на салона ще бъдат представени автомобили от всички класове и размери, оборудвани с всички възможни до момента задвижвания. Очакват се над 35 автомобилни бранда и над 200 автомобила в залите на Интер Експо Център. От тях почти 40 са чисто електрически, а над 100 разполагат с модерни и екологични хибридни задвижвания. Към 50 ще са премиерите, които ще бъдат показани пред широката публика у нас за първи път. Твърде е вероятно да станем свидетели и на изненадващи нови модели и суперавтомобили, тъй като някои производители вече дадоха заявка, че могат да представят и подобни автомобили.

Най-нетърпеливите фенове ще могат лично да тестват поне 120 чисто нови коли, осигурени за тест-драйв. На изложението ще могат да се видят и нови за България марки и модели.В рамките на изложението посетителите ще могат да се възползват от най-добрите предложения за застрахователни и лизинг услуги, както и от огромното разнообразие автомобилни продукти, аксесоари и тунинг системи.

Освен новите актуални предложения от производителите, запалянковците ще могат да видят и пипнат някои уникални спортни шедьоври, като McLaren GT в една от най-скъпите си версии, Lamborghini Aventador, а и някои „масъл карс“, които нарушават сърцебиенето – Chevrolet Camaro SS, Dodge Challenger с 6.2 HEMI Supercharged V8 мотор със 717 конски сили мощност и други. Ценителите ще могат да галят и някои супер класики от близкото и далечно минало, от които са произведени ограничени бройки, като например един от само 902-те Plymouth Barracuda от 1970 г. с V8 двигател, уникален Mercedes 300 S Coupe от 1954 г., от който са произведени едва 213 екземпляра, Mercedes 190 SL 1961 и дори произведен през 1938 кабриолет, най-популярният преди войната Mercedes 170V с двигател 1,7 и мощност 38 к.с.

За всички посетители са осигурени и куп други съпътстващи разнообразни забавления, изненади и възможности да спечелят награди, най-голямата от които е автомобил по избор. За големите фенове има специална зона с рали симулатори за екстремни преживявания, както и специално обособена зона за храни и напитки. А за най-малките има детски кът с интересни и полезни занимания: Академия за пътна безопасност – стани шофьор и опознай знаците, арт работилница за илюстрации и керамични фигури, както и зона за игри, басейн с топки и др.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    4 5 Отговор
    Колата е средство за придвижване а не мания.
  • 2 Нощен

    1 1 Отговор
    Прекрасно е
  • 3 гробар

    2 3 Отговор
    когато козлодуйския паразит пукяса съседите ще разберат по вyнята. Ще разбият врата с екипите от гражданска защита, а вътре ще го намерят надут, накацан от буболечки, ако е стоял по дълго и с чepвеи. Търбуха му ще се е спукал от трупните газове и ще тече гнойна течност. Тургат го в гумен чувал и в служебния гроп!
  • 4 Хахаха

    1 2 Отговор
    Ловът на шарани започва, местим!
  • 5 Преминаващ

    1 1 Отговор
    В Китай на ден продават щповече коли от тук за година...

    Коментиран от #6

  • 6 Китайците да си ги карат

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Преминаващ":

    Тук имахме Грейт Уол...не издържаха и две години.
  • 7 Ауто Билд

    1 1 Отговор
    Охо Масъл карс ! Там съм .
  • 8 прима виста

    2 1 Отговор
    През 1967 година в България се произвежда елекрически автомобил с пробег отначало 150 , после 250 километра .Ама тихо сега , че тогава е било социализъм и не се е случило .
  • 9 Демократ

    1 1 Отговор
    И последните ще станат първи.