17 Октомври, 2024 08:16 853 4

Ford GT ще бъде една от звездите на Автосалон София 2024

  • ford-
  • ford gt-
  • gt40-
  • автосалон софия-
  • автосалон софия 2024

Това е първият път в който Ford представя подобен модел

Ford GT ще бъде една от звездите на Автосалон София 2024 - 1

Автомобилният салон в София започва този петък, а само преди броени часове стана ясно, че по време на него ще видим легендарна суперкола. Ford България обяви, че посетителите на техния щанд ще могат да видят емблематичния Ford GT. Това е първа официална поява на суперавтомобила на българска земя, няколко години след световната му премиера.

Възродения Ford GT от 2016-та година бързо придоби статут на колекционерски автомобил, като още при представянето му, американската компания не позволи на всички свои клиенти да се сдобият с него. За да се сдобие с чисто нов подобен автомобил, клиентът трябваше първо да получи покана от Ford за покупката на такъв и едва тогава да отиде и да го поръча.

Ford GT ще бъде една от звездите на Автосалон София 2024

Този суперавтомобил разполага с 650 к.с. и 750 Нм, благодарение на своя 3,5-литров V6 турбодвигател. Двигателят е съчетан със 7-степенна роботизирана трансмисия, като се запазва класическата конфигурация на задвижване на задните колела за купето, като теглото на тази конфигурация е 1485 килограма.
Припомняме, че Автомобилният салон в София стартира този петък 18-ти октомври и ще продължи до следващия уикенд – 27-ми октомври в Интер Експо Център.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 дон Вито

    1 4 Отговор
    Покана??
    Хахаха..
    Лукови глави.
  • 3 Факт

    1 1 Отговор
    Тия се фанаха с фау ве и потънаха ГМ ги би.
    Който се е фанал с държавната перачница Фау ве все го е закъсал
  • 4 сектант

    0 0 Отговор
    аз отивам за да видя друга една звезда - малко по-големичка от това - малко по...... биг