Last news in Fakti

7 Август, 2014 11:23 1 162 0

Губим около 20 хиляди туристи до края на сезона

  • туроператори-
  • фалит-
  • туроператор

Причината са фалитите на руските туроператори

Губим около 20 хиляди туристи до края на сезона - 1
Снимка: БТА

Горещо лято за туроператорите. Вече шест руски туроператори фалираха. Българските им колеги няма да искат допълнително заплащане от туристите и ще ги превозват до летището, каза пред БНР Галин Георгиев, управител на една от големите български фирми, работеща на руския пазар, но подчерта:

Такива фалити понижават доверието към туроператорите и хората започват да си правят сами резервации през интернет.

Председателят на Асоциацията на българските туристически оператори и туристически агенти Байко Байков допълни, че този процес ще доведе до спад на руски туристи, но България е сред страните, в които клиентите на фалиралите руски туроператори се почувстваха най- защитени.

По груба оценка ще загубим около 15 до 20 хиляди туристи до края на сезона. В това число се включват и туристите, които идват да ползват своите жилища тук, защото няма да могат да ползват тези полети. Не бих казал, че има създаден негативен имидж. Много от колегите постъпиха коректно и се отзоваха на молбата да не създават неудобство за туристите. Тези фалити ще доведат до негатив. Дали ще доведат до по-сериозни затруднения, не мога да предполагам. Това са търговски взаимоотношения и би трябвало да са регламентирани в договорите. Основното, което е необходимо да се прави, е да се планират подобни ситуации, за да се планират и конкретни действия.

Байков очаква спад на туристи от Източна Европа.

Спадът на рублата и украинската гривна доведе до спад на около 25 процента на годишна база. За европейския пазар е спорно, никой не може да даде конкретни данни. Те са от летищата и са натоварени с голяма грешка, каза събеседникът в сутрешния блок на националното радио.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА