Last news in Fakti

12 Август, 2014 15:50 859 0

Нови 40 проекта получават над 4,8 млн. лв. по ОПАК

  • опак-
  • проект-
  • административен капацитет-
  • държавна администрация

Средствата са за повишаване на квалификацията и професионализма на служителите от централната администрация

Управляващият орган на Оперативна програма „Административен капацитет” ще предостави безвъзмездна финансова помощ в размер на 4 851 589 лв. за 40 проекта за повишаване на квалификацията и професионализма на служителите от централната администрация.

Приключи работата на оценителната комисия по процедура по приоритетна ос ІІ „Развитие на човешките ресурси”, подприоритет 2.2 „Компетентна и ефективна държавна администрация”, бюджетна линия BG051PO002/14/2.2-16.

Дейностите в проектите са фокусирани единствено върху специализирани обучения, тясно насочени върху повишаването на конкретни умения на служителите съобразно функциите, които изпълняват. По процедурата не са задължителни обучения, провеждани от Института по публична администрация, като изрично са изключени обучения по теми, свързани с  лична и екипна ефективност, които са достатъчно добре покрити в рамките на предходните процедури по подприоритет 2.2. 

Списък на одобрените за финансиране проекти е публикуван в рубриката “За Бенефициенти” – “Списък на бенефициентите” на сайта на ОПАК: www.opac.government.bg


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА