Last news in Fakti

3 Септември, 2014 20:11 5 315 7

Борисов: Стойнев, не лъжи! Стойнев, спри да заекваш!

  • драгомир стойнев-
  • бойко борисов-
  • "южен поток"-
  • бнт

Бившият премиер и настоящ лидер на ГЕРБ се счепка грозно в ефира на БНТ с екс енергийния министър

Бившият енергиен министър Драгомир Стойнев и лидерът на ГЕРБ и екс премиер Бойко Борисов се спречкаха грозно в ефира на БНТ в предаването на Димитър Цонев „Още от деня“, в което гост бе енергийният експерт Атанас Тасев, поканен да говори за проекта „Южен поток“.

Екс министър Стойнев се включи в предаването задочно от Стара Загора и подкрепи мнението на проф. Тасев, че този проект е необратим. „В моите срещи с комисар Йотингер винаги съм обяснявал, че "Южен поток" е много важен за България. Нашето предложение - ЕК да е водеща в преговорите с Русия, беше много добро. Всички държави се съгласиха с него. Не виждам нищо лошо в това бедните държави в ЕС също да имат сигурност за доставките на газ. Трябва да има повече солидарност в ЕС“, каза Стойнев.

Той коментира, че ГЕРБ се упражняват върху идеята, че не трябва да се взима заем от "Газпром", който щял да се изплаща от всички граждани. „Това не е вярно и е грешно. Никой няма да плаща от джоба си“, увери Стойнев. Той добави, че няма да има нужда от държавни гаранции, а цената ще се изплаща чрез дивидент от БЕХ. Ако бъде спрян "Южен поток", това ще е равносилно на национално предателство. Този проект не е български, а европейски. Не можем да се откажем от по-евтин газ. Не вярвам някое правителство да направи такова нещо, категоричен беше Стойнев.

По телефона в този момент се включи и Бойко Борисов. "Този човек, който е бил министър на енергетиката, лъже безподобно. Я му кажете "добър ден", да видим дали няма да каже: Бойко Борисов. Сега го слушам как мрънка и заеква. Лъже безподобно. Заради неговата некадърност беше провален "Южен поток". Беше спрян и строежът на АЕЦ "Белене". Това не са обвинения, а факти", разпали се Борисов. Според него примината е, че и проектът "Белене е направен без цена, без параметри.

Драгомир Стойнев опита да вземе думата отново, но Борисов не го остави, прекъсвайки го остро: „Стойнев, не лъжи. Стойнев, спри да заекваш. Стойнев, спри да лъжеш. Другарю Стойнев, кой направи търга за "Южен поток"? Стойнев, спри да говориш глупости".

От своя страна бившият министър не спираше да повтаря: "Господин Борисов явно е много ядосан. Прави ми впечатление, че се включва за втори път при мое участие. Това показва, че нервите му не издържат. ГЕРБ са виновни за батаците в енергетиката", върна топката той.

"Аз не съм ядосан. Ти заекваш и мънкаш. Ти и Пламен Орешарски лъжехте Европейската комисия. Ти си един пощальон". Водещият Димитър Цонев през цялото време се опитваше да укроти двамата политици, но без успех. "Ако ГЕРБ спечели изборите и вземе властта, "Южен поток" тръгва още през ноември", обяви за финал Борисов.

Иначе в началото на предаването е
нергийният експерт проф. Атанас Тасев обясни, че този проект ще се реализира която и политическа сила да дойде на власт, защото това е европейски проект, който цели да подпомогне цяла Югоизточна Европа. Решение за “Южен поток” има, но трябва да изчакаме проблемът с Украйна да се разреши, допълни Тасев.

За съжаление сме жертва на голяма геополитическа игра на великите сили. Докато не се реши проблемът в Украйна, ние ще страдаме заради "Южен поток". Ние сме в позицията на заека. Когато е с шапка, го бият, когато е без шапка, пак го бият“, каза Тасев.

В България не е спряла реализацията на проекта. Има издадено разрешително за строеж, което легитимира "Южен поток". Същинско строителство няма, но те ще започне, когато Европейската комисия се конструира окончателно. Този проект трябва да се реализира, защото иначе има реална опасност България да остане без газ. "Южен поток" на този етап е без никаква алтернатива, категоричен беше експертът.

Виждам, че и Бойко Борисов започна да говори за този проект“, каза още Тасев. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечока

    0 1 Отговор
    Абе не е убаво тва дето му казва че заеква, ама ако е прав, а той Е прав, то по-убаво е да имаме некой който да казва истината и нахоква Стойнетата

    Коментиран от #7

  • 2 koko

    2 0 Отговор
    Чакай ти Боче да казва истината.... Той е единствен дето не лъже, а само истината казва.... Насрал се от пари човека на гърба на елементарните хора, които харесват мачовци с просташки изказ и нулева грамостност.... На тия дето гласуват за тоя - да не се сърдят после, че бивш пожарникар и охранител е подпалил огъня и е избягал по.ран...
  • 3 Гост

    2 0 Отговор
    Тъпият старчок от Банкя е и уродлив. Лошото е, че ликът му ни плаши от всички възможни медии. Дори и без да говори.
  • 4 лари

    1 0 Отговор
    БОКО ТИКВАТА-АГЕНТ БУДА Е ОБИКНОВЕНА МУТРА С КЪСМЕТ ЗА СЕГА!!!ОТКРАДНА БИЗНЕСА НА С. ОТ СИК ПО НАЙ ДОЛНИЯ НАЧИН,НО НА ТОЗИ СВЯТ ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА!!!
  • 5 Ангела Меркел

    2 0 Отговор
    Абсолютно вярно за просташкия изказ и нулевата грамотност, но още по-лошо е, че това се толерира и като модел на поведение, простотията взе да ни залива от телевизия,радио,преса. Изумявам се като си помисля,че пак иска да ни командва и да ни пращам да пасем овцете и да садим картофи по терасите! Баш мутрата Боко ни излага с простащината си пред Европа и пред света. Какъв мачо, какви пет лева-той е като чувал с картофи...Путин ще го простре за две бройки :)) Всичките му министри се оказаха крадци и мошеници-Фидосова,Златанов-тефтера,Дянков-пицата,Цв.Цветанов-ухото,който дори е осъден на 4 години!Хора мислете, не допускайте да ни превръщат в стадо!!!Мафиотите вън!
  • 6 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Е такава простотия като забележка със заекването си е подсъдимо!!!Та нима исторически погледнато Клавдий е за подигравка ??? А според нашия ЛИДЕР може би и Наполеон е за освиркване ??? Ако е в наше време сигурно щеше да му каже - ЕЙ ДРЕБЕН ????И това от ВЕЛИКАТА мутра дето си лакира ноктите ????И да отбележа :
    1 - Отнася се към човека на "ТИ" - НЕДОПУСТИМО за човек стараещ се към такъв пост
    2- Отново казва белЯне ..... толкова ли не се научи с годините че не е БЕЛЯНЕ а БЕЛЕНЕ ???
  • 7 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "мечока":

    Така, така, Мечок. Ако изказът ти не е от чувство за хумор, то и Вие сте си лика прилика с ЛИДЕРА-НАРЦИС БОКО.... То поне да беше само прост, ами то и простак....."Аз съм прост като вас"-рече нявга той и май е прав, затова пак ще си го изберете. Тежко ни и горко!....