Last news in Fakti

29 Септември, 2014 18:15 1 657 1

Марк Зукърбърг заработил повече от Бил Гейтс за година

  • марк зукърбърг-
  • бил гейтс-
  • "форбс"-
  • ит-бизнесмени-
  • фейсбук-
  • "майкрософт"-
  • най-богатите

Марк Зукърбърг, основателят на най-голямата социална мрежа – Фейсбук, е трети в списъка на „Форбс“ на най-богатите ИТ-бизнесмени, но за година е заработил повече от основателя на „Майкрософт“ Бил Гейтс, който оглавява класацията, съобщи forbes.com.

В предишния рейтинг Зукърбърг беше шести по размер на състоянието сред американските ИТ-предприемачи, но за последните 12 месеца е спечелил повече от другите: банковата му сметка е набъбнала от 15 до 34 милиарда долара.

Първото място в рейтинга заема Бил Гейтс, който едновременно с това е и най-богатият гражданин на САЩ. Съоснователят на „Оракъл“ Лари Елисън е на второ място по състоятелност сред ИТ-бизнесмените. Основателят на Amazon Джеф Безос е на шесто място сред богаташите в компютърния бранш и на 32-ро сред най-богатите американци от всички поприща.

От 52-ма милиардери в сферата на технологиите, само на трима състоянието е намаляло: създателят на eBay Пиер Омидиар и съоснователят на LinkedIn Рейд Хофман са загубили по 300 000 млн. долара, а капиталът на директора на Groupon Ерик Лефкофски се е стопил с 200 милиона - до 1,5 млрд. долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стопения :D

    0 1 Отговор
    И аз искам така да се стопява моя капитал от 200 милиона до 1,5 милиарда :D