Last news in Fakti

8 Октомври, 2014 13:37 3 033 1

Иво Прокопиев пробутва свои хора за шеф на БНБ

  • иво прокопиев-
  • пробутва-
  • хора-
  • шеф-
  • бнб

Бизнесменът Иво Прокопиев, кръга "Капитал" и бившия финансов министър Симеон Дянков гласят трима свои човека за шеф на БНБ, говори се из финансовите среди. Сред журналистическите среди от неговите вестници се спрягат имената на Левон Хампарцумян (шеф на Уникредит Булбанк), Асен Ягодин (бивш главен изпълнителен директор и председател на управителния съвет на Българска банка за развитие) и Николай Георгиев (шеф на мисията на Международния валутен фонд в Украйна).

Левон Хампарцумян е близък и до Иван Костов и вероятно ще бъде подкрепен от Реформаторския блок.

Асен Ягодин беше пробутван от Дянков, когато беше финансов министър. Докато е бил главен изпълнителен директор на Пощенска банка е работил с Иво Прокопиев, като му е осигурявал солидни кредити, твърдят от финансовите среди.

Николай Георгиев бе зам.-министър на финансите в кабинета на Иван Костов, а в последните 2 г. е бил ръководител на мисията на МВФ за Молдова. Сега ръководи делегацията в Киев. Той е близък с Иво Прокопиев, а неговата съпруга Румяна Тихолова е приятелка с Галя Прокопиева. Преди години тя беше шеф на икономическия отдел във в. Дневник, когато главен редактор бе Прокопиева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кари

    0 0 Отговор
    Фирма близкa до ДПС одитира Икономедиа на Иво Прокопиев
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.982152111817735.1073741833.912792262087054&type=1