Last news in Fakti

20 Октомври, 2014 08:36 4 381 2

БНБ разкрива плановете си за КТБ

  • ктб-
  • бнб-
  • депозити-
  • надзор

ЕК започна досъдебна процедура срещу българската държава заради неизплащането на гарантираните влогове

БНБ ще обяви днес окончателната си оценка за състоянието на Корпоративна търговска банка (КТБ). Резултатите от одита ще определят каква ще бъде съдбата на КТБ и дали ще се пристъпи към изплащане на гарантираните влогове.

Преди дни финансовият министър Румен Порожанов представи съвместната позиция по казуса на Министерство на финансите, БНБ и Фонда за гарантиране на влоговете. Според него не се налага удължаване на специалния надзор на трезора.

По закон той може да продължи до декември. В края на септември Европейската комисия започна досъдебна процедура срещу българската държава заради неизплащането на гарантираните влогове на гражданите, до 100 хиляди евро.

В момента във Фонда за гарантиране на влоговете има недостиг от над 1 млрд. лева. Един от вариантите за осигуряване на липсващите пари е чрез облигационна емисия с държавно участие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен Бакърджиев

    0 0 Отговор
    ( облигационна емисия с държавно участие ) с една дума пак народа е на топа на устата. Държавата нали това сме ние. Да връщат парите които са ги откраднали. Докога с един и същ номер ще ни прецакват?
  • 2 boby1945

    1 0 Отговор
    облигационна емисия с държавно участие - не е задължително, щото емисията ще има цена към времето на падежа само ако КТБ заработи добре, ако не заработи са си просто скъхи шарени хартийки, като акциите на Гранитоид, например...