29 Октомври, 2014 20:19 1 474 1

Бивши шефове от КТБ: БНБ манипулира

  • бнб-
  • ктб-
  • манипулация

ози подход цели не само да отблъсне заявилите интерес да оздравят банката частни инвеститори, но е и част от деструктивната кампания

Отстраненото ръководство на КТБ определи доклада на БНБ за „манипулация”. В писмо, изпратено до медиите, се заявява, че дупката от 4,2 милиарда лева е заблуда.

„Тази цифра не е избрана случайно – като се извади от нея капиталът, който е в размер на 700 млн. лв., се получава нетен отрицателен капитал в размер на 3,5 милиарда лева – това, което Иван Искров обяви още преди 4 месеца”, се казва в писмото, цитирано от Нова телевизия.

Отстраненото ръководство пита „кому е било необходимо да се плащат милиони левове възнаграждения на одитори (неизвестно за какво – те нямат одитни ангажименти) и правни консултанти, след като с един поглед в тавана имаме познат резултат?”

Според директорите се тиражира лъжа, за да бъде подготвено общественото мнение за обявяването на банката в несъстоятелност и по този начин да бъдат покрити всички действия и бездействия по унищожаването ѝ.

Според тях същото би се случило, с която и да е банка, ако се подходи по същия начин към нея.

„Този подход цели не само да отблъсне заявилите интерес да оздравят банката частни инвеститори, но е и част от деструктивната кампания по ликвидиране на българските банки и невъзможност за финансиране на българския бизнес”, се казва още в писмото.

Отстранените директори се съмняват, че в момента се работи за това капиталът на банката задължително да стане отрицателен, което ще позволи на БНБ да отнеме лиценза ѝ и „да подготви определени апетитни активи–вземания за изгодна някому продажба на нищожна цена”.

Писмото е подписано от Орлин Русев, Илиан Зафиров, Георги Христов и Александър Панталеев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гражданин

    0 0 Отговор
    Все пак има ли някаква надежда хората да получат достъп до спестяванията си това е по важно,.Всичко друго е заблуда но всевишния гледа тези бедствия не са случайни.