Last news in Fakti

15 Декември, 2014 19:35 1 238 1

Уволняват началник влак хванат с 2,8 промила

  • уволняват-
  • началник-
  • влак-
  • бдж-
  • пиян

Началник на пътнически влак ще бъде уволнен заради употреба на алкохол - бил с 2,8 промила алкохол, съобщиха от БДЖ.

Днес около 12:30 ч. в Централно управление на Холдинг БДЖ ЕАД е получен сигнал, че началник-влак на пътнически влак 10112, пътуващ по маршрут Пловдив София, е употребил алкохол.

За получения сигнал незабавно е уведемено ръководството на Превозна служба Септември, което е организирало извършването на съвместна проверка с органите на МВР на въпросното лице при спирането на влака в гара Септември.

В 13:05 ч. групата проверяващи лица са се качили на пътнически влак 10112 и са извършили алкохолна проба на служителя Борислав Рашев.

При проверката с апарат алкохоломер бива отчетена положителна проба с показания 2.8 промила.

По случая е съставен протокол за алкохолна проба, в който е отразена констатацията от извършената проверка.

Началникът на пътническия влак Пловдив София, незабавно е свален от композицията, като на негово място е поставен служител от Превозна служба Септември, който да обслужи влака до София. Влакът е заминал от гара Септември в 13:17 ч.

Ръководството на Холдинг Български държавни железници ЕАД ще наложи на служителя Борислав Рашев най-строгото дисциплинарно наказание уволнение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Не ми е ясно как човекът ще бъде уволнен само по покаэания на някакъв си неточен портативен уред беэ кръвна проба вэета по надлежния ред.Освен това нека не эабравяме,че пределната граница от 0,5 промила валидна при МПС няма никакво эначение при движение по релсов път,"черен път" и всякакви други пътища ИЭВЪН РЕПУБЛИКАНСКАТА ПЪТНА МРЕЖА!