Last news in Fakti

17 Януари, 2015 19:03 1 403 3

Калфин: Вноските за пенсия могат да се вдигат с 0.5% годишно

  • ивайло калфин-
  • пенсии-
  • вноски

Така , че колко ще бъде нарастването , може да бъде, според мене, спокойно с половин процент годишн

Осигурителните вноски за пенсия могат да нарастват спокойно с половин процент годишно, смята вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин, цитиран от БНР.

"Моето лично мнение е, че вноските би трябвало да растат, защото в момента пенсиите се изплащат от данъците и няма никакво основание, от гледна точка на работодателите и на работещите, да стоят ниски вноските и същевременно да се увеличават данъците, за да се изплащат пенсиите.

Така , че колко ще бъде нарастването , може да бъде, според мене, спокойно с половин процент годишно. Но, това ще стане бавно, така че няма да бъде усетено, няма да бъде шок, няма да бъде вдигане на данъци, осигуровки и т.н., нещо, което ще затрудни бизнеса и гражданите", казва вицепремиерът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ясен

    0 0 Отговор
    Това е решението когато пенсионния фонд се попълва със субсидия от бюджета. Калфин е прав.
  • 2 Бай Тоз

    0 0 Отговор
    То хубаво да се вдигат вноските, ама никои не говори или по скоро не прави нищо да се вдигат доходите на населението. Не като се вдига минималната заплата ход чрез който по скоро се увеличават вноските в хазната от колкото да се подобри положението на работещите.
  • 3 Гост

    0 0 Отговор
    От толкова крадене няма пари за пенсионирите.
    Циганите се множът като тахтаби на пролет.
    Работещите българи емигрирват.
    Няма кинти, от някъде трябва да дойдат - от по високи данъци, осигуровки, глоби и т.н.
    Само не знам след 10 - на години от кой ще ги събират като останът тука само цигани и пенсионери!