Last news in Fakti

22 Януари, 2015 11:00 1 231 1

Патриотите се обявяват срещу монопола

  • патриотите-
  • монопола
Патриотите се обявяват срещу монопола - 1
Снимка: БТА

Патриотичният фронт се изправи срещу монополите и банковото лоби в защита на българския народ. Това стана чрез внасянето на Законопроект за отмяна на чл. 417 от ГПК. Чрез текстовете в този член монополистите и банките получаваха право без съдебен процес да се снабдяват с изпълнителни листове и така сложиха ръка върху имущество и сметки на стотици хиляди граждани и фирми. Тази процедура не даваше възможност на хората и фирмите да защитят правата си в публичен съдебен процес. Недоволството през годините  ескалираше лавинообразно, но нито една политическа сила не се осмели да се изправи срещу мафията в защита на хората.

С направените от „Патриотичен фронт” предложения ще се сложи край на издевателството на монополите и банковото лоби върху гражданите и бизнеса. В Мотивите към законопроекта е записано, че „ с досега действащите текстове се нарушава чл.6 на Европейската конвенция за правата на човека и основните свободи, а тя има предимство пред вътрешното ни законодателство.”  Освен това, този текст е в противоречие на Директива 93/13/ЕИО на Съвета от 5 април 1993 г., относно неравноправните клаузи  в потребителските договори /включително на договорите за банков кредит/, чл. 47 от Хартата на основните права на Европейския съюз и на принципа на ефективност при прилагане на правото на съюза.

Остава въпроса защо всички, които са управлявали досега след като са знаели тези факти не са предприели мерки и чии интереси са обслужвали – на мафията или на народа?, питат от Патриотичния фронт.
Патриотичният фронт очаква сериозна подкрепа от страна на неправителствения сектор и българските граждани, както и откриване на дебата в българските медии.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мърфи

    1 0 Отговор
    Браво, пак ще гласувам за вас. Но да ви напомня нов изборен закон сте ни обещали и задължително гласуване.