Last news in Fakti

2 Февруари, 2015 16:28 1 715 0

Тайван поема ангажимент към СТО на стойност 240 000 щатски долара

  • тайван-
  • световна търговска организация-
  • дарение-
  • технологично развитие-
  • наука

Република Китай ще осигурява 80 000 долара годишно на Фонда за наука и технологично развитие към СТО

На 30 януари Министерство на външните работи в Тайван обяви, че страната е поела ангажимент към Световната търговска организация – в период от 3 години да подкрепя стандартите , които СТО издава и да насърчава развитието на търговията.

В рамките на инициативата ( от 2014 до 2016г.) Република Китай ще осигурява 80 000 щатски долара годишно на Фонда за наука и технологично развитие. Фондът  има за цел да помогне на най-слабо развитите страни да създадат и приложат на практика стандарти за безопасност на храните, стандарти за здравето на животните и растенията, а също и програми за укрепване на капацитета за превенция  и карантинни епидемии.

Според статистически данни на Световната търговска организация от 2002 г. насам Тайван е дарил 1 860 000 щатски долара за различните фондове  в рамките на СТО, което го прави третата по големина страна вносител.

Генералният директор на Световната търговска организация приветства дарението на Тайван и заяви, че последното ще изиграе важна роля в подпомагането на най-слабо развиващите се страни да се възползват максимално от многостранната търговска система и да подобрят своя достъп до световните пазари.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА