Last news in Fakti

2 Февруари, 2015 19:13 1 468 5

Няма да отнемат лиценза на „Енерго-Про“ за двете сметки за ток

  • електромер-
  • ток-
  • сметки-
  • енерго-про

Това било крайна мярка за системни нарушения

Няма да отнемат лиценза на „Енерго-Про“ за двете сметки за ток. Това било крайна мярка за системни нарушения на Закона за енергетиката или са нарушили сигурността на електроснабдяването.

Това обяви на нарочно свикана пресконференция председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Светла Тодорова.

На базата на откритите нарушения във вторник на „Енерго-Про“ ще бъде връчен констативен протокол. Ако се стигне до глоба, тя ще бъде между 20 хил. и 1 млн. лв.

В срок до шест месеца ДКЕВР решава кой от двата сценария да следва.

„Възможно е издаването на т.нар. пам, което се предприема с решение на комисията, с което се дават задължителни указания на дружеството без санкции. Другият вариант е акт за установяване на административно нарушение.

Ако са спазени всички срокове и няма някакви формални пропуски в документацията, която подготвят контролните органи, тогава се издава наказателно постановление и следва глоба”, обясни Светла Тодорова.

От съобщението на Комисията стана ясно, че дружеството не е обявило пред своите клиенти промяната на графика за отчет.

Светла Тодорова все пак призна, че на ДКЕВР не е станала ясна и причината за втория отчет в началото на януари.

Жалбите на клиентите за получените две сметки с един падеж са 14, а проблемът е засегнал 67 хил. домакинства.

В другите две електроразпределителни дружества – ЧЕЗ и ЕВН - няма установени нарушения показва проверката на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кмета

    1 1 Отговор
    Сметка за ток 45лв и изведнъж 95 сега 65 какви са тези разлики никакви, чиста кражба мълчете .Българи накрая края наближава и тогава няма да има смисъл от вас самите.
  • 2 Иван Николов

    1 0 Отговор
    Бойко чао....
  • 3 1234

    1 0 Отговор
    Как ще им отнемат лиценза ,нали и от там вземат пари за партиите си,да не са луди да си отрежат спонсорите.
  • 4 Бай Ставри

    1 0 Отговор
    "проблемът е засегнал 67 хил. домакинства" , "Ако се стигне до глоба, тя ще бъде между 20 хил. и 1 млн. лв." ! Проста равносметка - 67000 домакинства умножено по средно 100 лева рекет от електрическата компания са близо 7 милиона лева а държавата глобява Енерго про с сума от 20000 до 1 милион ! Таа къде отиват останалите близо 6 милиона лева неправномерно взети пари ? Смях и трагедия - еее няма такава държава ! Да се задавят дано ! Ако се стигне до протести пак в Варна, се надявам да им съборят другия път цялата сграда а не само да им изпочупят стъклата като последния път мошеници
  • 5 незнайко

    1 0 Отговор
    Разсъждавайте правилно. Две сметки, да но те не се ПОВТАРЯТ. Просто и ясно. Колкото си изразходил голкова плащаш. Друг е въпроса, че хората не са предопредени за по дългия период на отчитане.