Last news in Fakti

5 Февруари, 2015 14:06 893 2

Плевнелиев: Страната трябва да използва туристическия си потенциал

  • плевнелиев-
  • страната-
  • туристическия-
  • потенциал-
  • бойко борисов

Развитието на туризма да се съобрази със съхранението на природата

Развитието на туризма трябва да бъде съобразено с изискванията за устойчиво съхранение на природните ресурси, заяви президентът Росен Плевнелиев, който разговаря днес на „Дондуков“ 2 с кмета на Община  Банско Георги Икономов. В срещата участваха и представители на град Добринище, както и представители на бизнеса от региона. Кметът на курортния град запозна държавния глава с плановете за разширяване на ски зоната край Банско и за изграждането на втори кабинков лифт.

Според президента, страната ни трябва да използва своя туристически потенциал и в тази посока е необходимо да се търсят екологични и икономически изгодни решения за българските региони. Държавният глава подчерта, че на жителите на общини с потенциал за зимен туризъм трябва да бъде дадена възможност за икономическа перспектива, а на страната ни - шанс да се утвърди като сериозна международна дестинация за качествен и многообразен планински туризъм.

В Град Банско и региона е един от най-известните ски-курорти не само в България, но и в Европа, и страната ни има интерес да се утвърждава като водеща туристическа дестинация за зимни спортове. Предстои България да бъде домакин и на кръг от Световната купа по ски алпийски дисциплини за жени, което е повод за гордост и е възможност за България да се докаже като отлична дестинация за ски-спорт, беше посочено на срещата.

Масовият зимен туризъм е стратегически важен за развитието на регионите. Възможностите за достъпен спорт винаги заслужават да бъдат подкрепени, беше отбелязано още по време на срещата. Обща беше оценката, че зимните спортове са символ на здраве, а зимният туризъм създава перспектива за хората и за изостанали в своето развитие региони на България. Туризмът е най-важният сектор на българската икономика, като България и в частност Банско и региона имат потенциал да развиват целогодишен туризъм – зимен, летен, спа, културно-исторически, селски и други. Държавата и българските общини трябва да обединят усилия, за да гарантират по нататъшното развитие на курортите ни, беше позицията на представителите на местните власти и на бизнеса.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тошибиян

    0 0 Отговор
    е тя го ползва де особенно кога идват избори турци идват тука за гласоподаване
  • 2 Ян Бибиян

    0 0 Отговор
    повече от ясно, е че искаме и развитие на зимния туризъм и едновременно с това да запазим природата непокътната, но за съжаление България е една и дано постигнем баланс между двете неща