Last news in Fakti

5 Февруари, 2015 13:08 1 444 0

Борисов: Убедете еколозите с аргументи за ползите от втори лифт в Банско

  • бойко борисов-
  • еколозите-
  • банско-
  • лифт

Министър-председателят пое ангажимент да се спазят сроковете на правителственото решение за разглеждане на проблемите на ски зоната в Банско

Борисов: Убедете еколозите с аргументи за ползите от втори лифт в Банско - 1
Снимка: МС

„Еколозите трябва да са Ваши партньори, привлечете ги в дискусията и ги убедете с аргументи в необходимостта от изграждането на втори кабинков лифт в Банско“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на среща с кмета на Банско Георги Икономов, представители на местната власт от региона и общественици.

Според тях проблемът с опашките пред кабинковия лифт е огромен, тъй като вече се увеличава броят на чакащите и през делничните дни. В резултат се губят туристи и всеки ден ощетява както местната икономика, така и имиджа на България като туристическа дестинация.

Банско осигурява работни места на хората от целия регион и отварянето на втори кабинков лифт ще стимулира още работни места, подчертаха от община Банско. Те призоваха премиера Бойко Борисов Министерският съвет да излезе с решение до края на февруари, за да се определи размерът на концесията и да се промени плана за управление на парк „Пирин”.

Министър-председателят пое ангажимент да се спазят сроковете на правителственото решение за разглеждане на проблемите на ски зоната в Банско.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА